aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Γαλανόλευκο «restart» με φόντο το Μουντιάλ

Μία νέα αρχή, μετά την κακή πορεία στα προκριματικά του Euro 2020, θέλει να κάνει απόψε η Εθνική Ελλάδας με αντίπαλο την Ιταλία στο «Ολίμπικο» για την 7η αγωνιστική της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης (21:45).

Όπως έχει δηλώσει ο Τζον Φαν’ τ Σιπ, πρόθεσή του είναι να δουλέψει με νέα πρόσωπα, ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια σε μία μεγάλη διοργάνωση. Κάπως έτσι αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα για τη «γαλανόλευκη» το παιχνίδι στην Ιταλία…

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Τζον Φαν’ τ Σιπ έκανε αρκετές δοκιμές για την επιλογή προσώπων, αλλά και τη διάταξη του αγώνα της «γαλανόλευκης» στη Ρώμη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το 4-3-3, το οποίο μπορεί -σε ορισμένες περιπτώσεις να μετατρέπεται σε 4-3-1-2.

Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Δημήτρη Σιόβα και Παντελή Χατζηδιάκο. Δεξιά θα είναι ο Βασίλης Μπακάκης και αριστερά ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος αναμένεται να πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στη μεσαία γραμμή ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα είναι το εξάρι. Ο Πέτρος Μάνταλος θα αγωνιστεί ως δεξιός εσωτερικός χαφ και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα παίξει αριστερά.

Από εκεί και πέρα, ο Τάσος Δώνης και ο Τάσος Μπακασέτας θα πάρουν τις δύο θέσεις από τις τρεις στην επίθεση, ενώ φαίνεται την τελευταία την διεκδικούν οι Εύθυμης Κουλούρης και Δημήτρης Λημνιός. Εάν ο Ολλανδός κόουτς καταλήξει στην επιλογή του εξτρέμ του ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει να απειλήσει περισσότερο από τα άκρα. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς κανονικό φορ.

Στην ομιλία του ο Τζον Φαν’τ Σιπ στάθηκε στη συγκέντρωση και στην ομαδικότητα που πρέπει να δείξουν οι ποδοσφαιριστές. «Μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, παίζοντας έξυπνα και περιορίζοντας τα λάθη στις μεταβιβάσεις. Να είμαστε ομάδα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα», ανέφερε.

Όσον αφορά στην Ιταλία, θα παραταχθεί με 4-3-3. Η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Βεράτι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Κιέζα και Ιμόμπιλε.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Βοσνία-Φινλανδία (19:00)
Λιχτενστάιν-Αρμενία (21:45)
Ιταλία-Ελλάδα (21:45)

Η βαθμολογία

Ιταλία 18 (18-3)
Φινλανδία 12 (8-4)
Αρμενία 9 (12-11)
Βοσνία 7 (12-11)
Ελλάδα 5 (7-10)
Λιχτενστάιν 1 (1-19)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Φινλανδία-Αρμενία (19:00)
Λιχτενστάιν-Ιταλία (21:45)
Ελλάδα-Βοσνία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ