aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΦουριόζος ΠΑΣ «βύθισε» κι άλλο τον ΟΦΗ

Φουριόζος ΠΑΣ «βύθισε» κι άλλο τον ΟΦΗ

Με την αύρα της νίκης επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΣ νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten, με γκολ του Γιώργου Παμλίδη μόλις στο 4ο λεπτό.

Έβδομη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους Κρητικούς, που δεν ξεκολλάνε με τίποτα από τους 19 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον προτελευταίο Παναιτωλικό. Μόλις για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα νίκησαν εντός έδρας οι Γιαννιώτες, έπειτα από το τρίποντο κόντρα στη Λαμία στις 6 Δεκεμβρίου.

Σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερο θέαμα, το πολύ γρήγορο γκολ των γηπεδούχων ήταν αρκετό για να τους δώσει το τρίποντο της νίκης. Ο ΟΦΗ απείλησε σε λιγοστές περιπτώσεις στο υπόλοιπο 90λεπτο και επιβεβαίωσε την άσχημη αγωνιστική περίοδο που περνάει.

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να προηγηθεί με το.. καλησπέρα, όταν ο Παμλίδης στο 4′ έκανε με πολύ ωραία κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Καρτάλη το 1-0. Αυτό ήταν το 6ο γκολ του παίκτη των Γιαννιωτών στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 19′ , αλλά ο Σωτηρίου σταμάτησε τον Λεό σε τετ α τετ.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να φανεί απειλητικός για πρώτη φορά μετά το 20ο λεπτό του αγώνα, σε δύο φάσεις με τον Διαμαντή, με κυριότερη μια κεφαλιά στο 22′ που απέκρουσε δύσκολα ο Λοντίγκιν.

Οι Κρητικοί ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και ανάγκασαν τον ΠΑΣ να παίξει πιο αμυντικά, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν το 1-0, που ήταν το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 20λεπτο και περιόρισε τους γηπεδούχους σε εντελώς παθητικό ρόλο. Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη φάση που θα τον έφερνε κοντά στην ισοφάριση.

Μετά το 70ο λεπτό ο ΠΑΣ ξεκίνησε να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το τέλος του αγώνα ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς, χωρίς να κινδυνέψει από τον αντίπαλό του.

Συνολικά το δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και χαρακτηριστικό είναι ότι η σπουδαιότερη φάση συνέβη στο 90’+2′, όταν ο Πήλιος δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 για τον ΠΑΣ στην ανυπεράσπιστη από τον Σωτηρίου εστία του ΟΦΗ, αφού ο Λυμπεράκης πρόλαβε να διώξει.

ΜVP: Γιώργος Παμλίδης. Ο 27χρονος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έβαλε το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους και αυτό από μόνο του είναι ικανό να του δώσει τον τίτλο του πολυτιμότερου. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ μετά από δέκα ματς στο πρωτάθλημα και 6ο συνολικά. Σε φόρμα βρίσκεται ο Έλληνας εξτρέμ, αφού σκόραρε και το πρώτο γκολ του ΠΑΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ