aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΦουλάρει για συμφωνία με προπονητή ο Ολυμπιακός!

Φουλάρει για συμφωνία με προπονητή ο Ολυμπιακός!

Στην τελική ευθεία είναι το θέμα της πρόσληψης νέου προπονητή στον Ολυμπιακό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι στη διαδικασία των τελευταίων συζητήσεων με τους βασικούς υποψήφιους για τον πάγκο της ομάδας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν καταλήξει σε τρεις προπονητές από τη λίστα που είχαν καταρτίσει, έχοντας ξεκάθαρο στόχο. Την επίτευξη συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.

Από πλευράς Ολυμπιακού δεν υπήρξε κάποια τοποθέτηση που να «δείχνει» κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο φαίνεται πως αυτήν τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρίξει το βάρος των επαφών στην ισπανική αγορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες δεν κοιτούν και σε άλλες χώρες για προπονητή, το αντίθετο μάλιστα, έχουν ανοιχτές κεραίες και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν συζητήσεις αν υπάρξει κάποια καλή πρόταση. Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας η πληροφορία που είδε αργά χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας και θέλει τον Φρανσουά Μοντέστο και τον Πιέρ Ισά να έχουν κάνει επαφές με Γάλλο προπονητή (ίσως ξανά με Γκαλτιέ ή Γκαρντ) περιμένοντας απάντηση εντός της σημερινής μέρας. Πρόκειται για πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιωνόταν από πλευράς Ολυμπιακού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις λύσεις που αφορούν την ισπανική αγορά, τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα, με τους Πελεγκρίνο και Σετιέν να είναι δύο επιλογές που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Αναφορικά όμως με τον Πελεγκρίνο, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς η πολύ καλή χρονιά που έχει κάνει η Αλαβές ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τον Αργεντινό τεχνικό. Από την άλλη πλευρά, ο Σετιέν είναι σαφώς πιο εύκολη περίπτωση και ο Ολυμπιακός μπορεί να συμφωνήσει άμεσα με τον Ισπανό, αλλά το ότι δεν έχει μεγάλη πείρα ως πρώτος προπονητής (παρά το ότι δεν είναι νέος στην ηλικία) κάνει τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» να είναι διστακτικοί.

Επιμένει για Τζούκιτς ο Κοβάσεβιτς

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που έχει επαναδραστηριοποιηθεί στα διοικητικά δρώμενα του Ολυμπιακού, προκρίνει την περίπτωση του συμπατριώτη του, Μίροσλαβ Τζούκιτς. Ο Σέρβος προπονητής δεν δεσμεύεται με κάποια ομάδα (έμεινε ελεύθερος πριν από λίγο καιρό από την Αλ Σαμπάμπ) και αν οι «ερυθρόλευκοι» το αποφασίσουν, ο Τζούκιτς είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες. Στο οικονομικό σκέλος δεν υπάρχει κάποιο αγκάθι, καθώς η ομάδα του λιμανιού είναι σε θέση να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του πρώην τεχνικού της Βαλένθια. Ο Τζούκιτς είναι φυσικά ενήμερος για τον Ολυμπιακό και περιμένει τηλεφώνημα από τους ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδος. Οπως προαναφέραμε, ο Κοβάσεβιτς (ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Τζούκιτς) επιμένει για τον συμπατριώτη του, εκτιμώντας ότι είναι μια αξιόπιστη επιλογή για τον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Το όνομα-έκπληξη 

Μια πληροφορία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τις συζητήσεις των «ερυθρόλευκων» με όνομα-έκπληξη, το οποίο δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές», κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος προπονητής να είναι τελικά ο εκλεκτός της διοίκησης των πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά κι εδώ είναι ξεκάθαρο πως οι επαφές συνεχίζονται και ότι δεν υπάρχει συμφωνία.

Στο… βάθος Λεμονής

Οπως προαναφέραμε, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει για τη διοίκηση του Ολυμπιακού κι αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν την οριστική τους απόφαση μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης. Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει συζητήσεις με αρκετούς προπονητές χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας συμφωνίας και όσο δεν συμφωνούν με ξένο προπονητή οι πρωταθλητές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες παραμονής του Τάκη Λεμονή. Είναι ένα ενδεχόμενο που «έπαιξε» για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια φάνηκε να υποχωρεί λόγω της επιθυμίας που έδειξαν οι Πειραιώτες να «κλείσουν» προπονητή από το εξωτερικό. Αυτήν τη στιγμή πάντως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο παραμονής του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ολα είναι ανοιχτά και κάθε μέρα που περνά χωρίς συμφωνία των «ερυθρόλευκων» με ξένο προπονητή φέρνει τον 57χρονο τεχνικό πιο κοντά στην παραμονή.

Επιμένουν για Μόρα στη Χιλή 

Μπορεί στον Ολυμπιακό να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση προπονητή, όμως τα μεταγραφικά σενάρια από το εξωτερικό συνεχίζονται. Κυριότερο αυτό του επιθετικού της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε, Φελίπε Μόρα, για τον οποίον τα ΜΜΕ της χώρας της Λατινικής Αμερικής καθημερινά αναφέρουν πως γίνεται «παιχνίδι» με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Χιλιανοί, ο Ολυμπιακός μαζί με τη Λεόν από το Μεξικό είναι οι ομάδες που έχουν δείξει το εντονότερο ενδιαφέρον για τον 23χρονο στράικερ που έχει πετύχει 14 γκολ σε 22 αγώνες. Η Τσίλε δεν έχει λόγο στη μεταγραφή του, αρκεί κάποιος να καταβάλει λίγο πάνω από τα 3.500.000 ευρώ, χρήματα της ρήτρας, χρήματα βεβαίως που θα μπορούσε να καλύψει ο Ολυμπιακός εφόσον αποφασίσει να κινηθεί.

Ως γνωστόν, άλλωστε, οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να αποκτήσουν οπωσδήποτε έναν επιθετικό το καλοκαίρι.

 

Προπονήθηκαν οι διεθνείς 
Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε διακοπές εδώ και αρκετές μέρες και έως ότου επιστρέψουν στου Ρέντη στις 14 Ιουνίου για την έναρξη της προετοιμασίας, όμως αυτό πλέον δεν ισχύει για όλους. Ηδη κάποιοι από τους διεθνείς που διαθέτει ο Ολυμπιακός, κυρίως Ελληνες, βρέθηκαν χθες στου Ρέντη και έκαναν προπόνηση υπό τις οδηγίες του Βασίλη Βούζα με τη δεύτερη ομάδα του ΟΛυμπιακού. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Από το τέλος της σεζόν ο Σκίμπε είχε ζητήσει από τον Λεμονή να κάνουν κάποιες προπονησεις οι διεθνείς για να είναι πιο έτοιμοι.

Υπό τις οδηγίες του Βούζα με τη δεύτερη ομάδα εν όψει εθνικής ομάδας

«Καθάρισε» ο Σεμπά 

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με την τιμωρία του Σεμπά, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες η ποινή του έπεσε σε δύο αγωνιστικές. Αρχικά ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές για την κίνησή του προς τον Σέρχιο Αραούχο στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΑΕΚ, τώρα όμως, από τη στιγμή που η ποινή έπεσε κατά μια αγωνιστική, ο Σεμπά «καθάρισε». Και αυτό γιατί δεν έπαιξε ως τιμωρημένος στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

Αρχικά στον Σεμπά επιβλήθηκε τιμωρία για βάναυση συμπεριφορά, η οποία μετατράπηκε σε απόπειρα βιαιοπραγίας, γι’ αυτό και οι τρεις αγωνιστικές έγιναν δυο. Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, είχε ζητήσει τιμωρία δυο αγωνιστικών για «απόπειρα βιαιοπραγίας», η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε την πρόταση αυτή και έκανε λόγο για «βάναυση συμπεριφορά», με την Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας να υιοθετεί τελικά την πειθαρχική δίωξη του κ. Μπαξεβάνη για ποινή δυο αγωνιστικών. Αναλυτικά η σχετική απόφαση: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ’ αριθμόν 30/2017 απόφασή της δέχθηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Sebastiao De Freitas Couto Junior κατά της υπ’ αριθμ. 114/2017 απόφασης Π.Ε./ΕΠΟ. Εξαφάνισε εκκαλουμένη, δέχθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής τέλεσε απόπειρα βιαιοπραγίας και του επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών».

Μεταγραφές μετά τον προπονητή

Ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση προπονητή για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους μάνατζερ να προτείνουν συνεχώς παίκτες στην ομάδα του λιμανιού. Αυτό όμως που τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση οι «ερυθρόλευκοι» είναι ότι προτεραιότητα του συλλόγου αποτελεί η πρόσληψη προπονητή και όχι οι μεταγραφές. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κάνει μεταγραφές ξένων παικτών χωρίς να έχει κλείσει προπονητή και γι’ αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες δεν ασχολούνται αυτήν την περίοδο με μεταγραφικά σενάρια. Χαρακτηριστική περίπτωση ο κεντρικός αμυντικός της Φιορεντίνα, Γκονσάλο Ροντρίγκες, ο οποίος προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους» και είναι παίκτης που το προφίλ του ταιριάζει με αυτό που ψάχνει η ομάδα του λιμανιού. Ο Ολυμπιακός όμως δεν μπορεί να προχωρήσει στην απόκτησή του χωρίς να γνωρίζει αν θα τον θέλει ο νέος προπονητής.

Ξανά για Κάρλος Εντουάρδο 
Το όνομα του Κάρλος Εντουάρδο απασχόλησε τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, όταν στον πάγκο των Πειραιωτών ήταν ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμούσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου, αλλά τα χρήματα που απαιτούσε η Αλ Χιλάλ καθιστούσαν απαγορευτική την οποιαδήποτε συζήτηση. Φαίνεται όμως πως τα οικονομικά δεδομένα είναι πλέον διαφορετικά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του 28χρονου Λατινοαμερικάνου μέσου.

Σενάριο για Σακριστάν
Ενα ακόμη όνομα προπονητή ήρθε χθες αργά το βράδυ να προστεθεί στα πολλά που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Εουσέμπιο Σακριστάν, τον τεχνικό της Ρεάλ Σοσιεδάδ, που την οδήγησε στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Σενάριο που κυκλοφόρησε χθες στην Ισπανία, με τις πιθανότητες πάντως να έχει ουσιαστική βάση να μην είναι πολλές. Και αυτό γιατί ο Σακριστάν έχει πρόσφατα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Βάσκους έως το 2019. Οι ίδιες πληροφορίες όμως τον θέλουν να σκέφτεται την περίπτωση αποχώρησης από τη Σοσιεδάδ μιας και οι σχέσεις του με τη διοίκηση δεν είναι και οι καλύτερες, επιδιώκοντας να βρει αλλού την τύχη του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ