aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΕξάρα με Κουαλιαρέλα και κορυφή για Ιταλία

Εξάρα με Κουαλιαρέλα και κορυφή για Ιταλία

Το «δύο στα δύο» στον 10ο προκριματικό όμιλο του EURO 2020 έκανε με εμφατικό τρόπο η Ιταλία, που συνέτριψε με σκορ 6-0 το Λιχτενστάιν και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ελλάδας με τη Βοσνία στη Ζένιτσα, απολαμβάνει την μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς.

Μολονότι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε μια ενδεκάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, η βραδιά ανήκε σε έναν 36άρη και συγκεκριμένα στον Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Ο επιθετικός της Σαμπντόρια ήταν εκ των πρωταγωνιστών, καθώς πέτυχε δύο γκολ με πέναλτι και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της «σκουάντρα ατζούρα», ενώ είχε και μια ασίστ. Σένσι, Βεράτι, Κέαν και Παβολέτι τα άλλα τέρματα των νικητών. Οι ηττημένοι, που πέρασαν ένα εξαιρετικά δύσκολο βράδυ, αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Κάουφμαν.

Το ματς:

Η Ιταλία μπήκε, όπως αναμενόταν, δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά έχασε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Κουαλιαρέλα (4’) και Σένσι (6’). Η πίεση της «σκουάντρα ατζούρα» καρποφόρησε στο 17’, όταν μετά από ασίστ του Σπινατσόλα, ο Σένσι έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 80% στα μισά του ημιχρόνου και σχεδόν κάθε επίθεσή τους «μύριζε» γκολ. Κουαλιαρέλα, Πολιτάνο και Βεράτι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Τελικά, αυτό συνέβη στο 32’ μετά από προσωπική ενέργεια του Βεράτι.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κουαλιαρέλα, ο οποίος έγραψε ιστορία. Ο επιθετικός της Σαμπντόρια, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός για πρώτη φορά μετά το 2009, σκόραρε με πέναλτι, μετά από χέρι του Χάσλερ και σε ηλικία 36 ετών και 54 ημερών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας. Στο 44’, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Κέαν, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κουαλιαρέλα με νέο πέναλτι, που προήλθε από χέρι του Κάουφμαν, ο οποίος αποβλήθηκε, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το 4-0.

innerΟι Ιταλοί μπήκαν φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Κέαν (47’) και Κουαλιαρέλα (50’), ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σπινατσόλα ήταν αυτός που δεν τα κατάφερε απέναντι στον τερματοφύλακα του Λιχτενστάιν. Παρά την… βροχή των γκολ του πρώτου 45αλέπτου, στο δεύτερο υπήρξε… ανομβρία, τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά. Το «ρόδι» στην επανάληψη έσπασε ο Κέαν στο 70’, μετά από ασίστ του Κουαλιαρέλα, για να γίνει έτσι το 5-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο 36χρονος επιθετικός έδωσε τη θέση του στον Παβολέτι, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Ένιο Ταρντίνι». Στο 76’ και τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Παβολέτι χρίστηκε και αυτός σκόρερ, διαμορφώνοντας το 6-0. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης της ιστορίας τους, καθώς χρειάζονταν άλλα τρία τέρματα, ωστόσο, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο τέρμα και το 6-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

10ος όμιλος

Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής
Ιταλία-Λιχτενστάιν 6-0 (17’ Σένσι, 32’ Βεράτι, 35’ πεν., 45+3’ πεν. Κουαλιαρέλα, 70’ Κέαν, 76’ Παβολέτι)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 2-2 (10’ Βίστσα, 15’ Πιάνιτς – 64’ πεν. Φορτούνης, 85’ Κολοβός)
Αρμενία-Φινλανδία 0-2 (14’ Γένσεν, 78’ Σοϊρι)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)
Ιταλία 6 (8-0)
Ελλάδα 4 (4-2)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4 (4-3)
Φινλανδία 3 (2-2)
Αρμενία 0 (1-4)
Λιχτενστάιν 0 (0-8)

Επόμενη αγωνιστική (8/6)
Φινλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (19:00)
Αρμενία-Λιχτενστάιν (19:00)
Ελλάδα-Ιταλία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ