aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈβγαλε νοκ-άουτ τον Ατρόμητο και πάει για play-off ο ΟΦΗ!

Έβγαλε νοκ-άουτ τον Ατρόμητο και πάει για play-off ο ΟΦΗ!

Ολοταχώς για play-off ο ΟΦΗ!

Οι Κρητικοί τόλμησαν, πίεσαν πολύ τον φοβικό στο δεύτερο ημίχρονο Ατρόμητο και με την ευγενική χορηγία του αρνητικού σε ακόμα ένα ματς Μέγερι, πήραν σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Φιγκεϊρέδο στο 83’.

Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Γιώργου Σίμου έφτασε στους 31 βαθμούς και επανήλθε στην εξάδα, τη στιγμή που ο Ατρόμητος του Σάββα Παντελίδη έμεινε για 9ο(!) σερί ματς χωρίς γκολ και έτσι με 26 βαθμούς δεν μπορεί να κυνηγήσει το παραμικρό.

Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μανούσο και Γιακουμάκη, αλλά στο δεύτερο οι Κρητικοί χωρίς να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες, πίεσαν τους φιλοξενούμενους και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους με την κεφαλιά του Βραζιλιάνου.

Το ματς

Το ματς ήταν ένας τελικός για τις δύο ομάδες, καθώς όποια το έπαιρνε θα γινόταν αυτομάτως από τα μεγάλα φαβορί για την εξάδα των play-off. Ο ΟΦΗ μπορεί να ήταν ο γηπεδούχος της υπόθεσης, ωστόσο φάνηκε εξαιρετικά αγχωμένος, με τον Ατρόμητο από την άλλη να είναι συγκεντρωμένος ψάχνοντας το γκολ, θέλοντας να αιφνιδιάσει τους Κρητικούς.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να πετύχουν το πλάνο τους, όταν στο 9’ με διπλή προσπάθεια ο Μανούσος άδειασε τον Βαφέα και τον Μεγιάδο, αλλά ο Σωτηρίου του είπε «όχι» αποκρούοντας από πλάγια θέση το σουτ του έμπειρου επιθετικού, ενώ στο 13’ ο Γιακουμάκης σούταρε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Από το 30’ και έπειτα ο ΟΦΗ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, κράτησε περισσότερο μπάλα, είχε μια καλή στιγμή από στατική φάση στο 36’, όταν το φάουλ του Νέιρα πέρασε άουτ και γενικότερα άρχισε να… πετάει μπόλικο άγχος από πάνω του.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία…

Ο ΟΦΗ βγήκε άλλη ομάδα στο γήπεδο, άρχισε να κλείνει τον Ατρόμητο στα καρέ του και στο 51’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μέγερι απέκρουσε ένα πολύ δυνατό σουτ του Στάικου. Το τελευταίο σημείο ζωής από πλευράς φιλοξενούμενων δόθηκε στο 56’, με τον Μανούσο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο, με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ έκανε μονόλογο. Αρχικά, στο 66’ ο Σεμέδο έκανε τη σέντρα, ο Βίτορ την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, στο 78’ ο Στάικος και πάλι είδε τον Μέγερι να αποκρούει, αλλά στο 81’, οι προσπάθειες της ομάδας του Γιώργου Σίμου δικαιώθηκαν.

Ο Σεμέδο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Φιγκεϊρέδο εκμεταλλευόμενος το γλίστρημα του Μέγερι, πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ