aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έβαλε πλώρη για τους «16» ο Πλατανιάς

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Πλατανιάς. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν την μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο ματς και με γκολ του Πατράλη επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Κάπως έτσι και με δεδομένο ότι στον 2ο όμιλο δεν κατεβαίνει ο Ηρακλής και αγωνίζονται τρεις ομάδες, ο Πλατανιάς χρειάζεται είτε έναν βαθμό είτε να έρθει ισόπαλο το Απόλλων-ΟΦΗ για να βρεθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Παράλληλα, οι Κρητικοί πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη, με την Ελαφρά Ταξιαχία να μένει χωρίς τρίποντο, ενώ έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ σε πέντε επίσημα ματς.

Στα του ματς, ο ρυθμός ήταν εξ αρχής κάκιστος, ωστόσο ο Απόλλων έφτιαξε δύο ευκαιρίες τις οποίες και σπατάλησε ο Ελμπάζ. Μια από τα ίδια και στην επανάληψη. Κακός ρυθμός, πολλά νεύρα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και μηδέν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το παιχνίδι έκανε «μπαμ» ότι εάν μια ομάδα κατάφερνε να σκοράρει θα έπαιρνε και το τρίποντο. Και έτσι έγινε.

Στο 68ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να διώξουν σωστά. Ο Πλιάτσικας νίκησε στον αέρα τον Χουάρες και έστρωσε στον Πατράλη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον για να γράψει το 1-0, που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης (60’ Βάντερσον), Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ουές, Δημούτσος (81’ Ζίκο), Αγγελόπουλος, Πατράλης, Στόιτσεφ, Παπανικολάου, Γκρζέλτσακ.

Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Χουάντερσον, Κοντοές, Βαφέας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Χουάρες, Καλλέργης (73’ Μπαμπιάρζ), Μάατσεν (85’ Βαλλιάνος), Μενδρινός, Μάατσι, Ελμπάζ (64’ Αλμπάνης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ