aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΤα έκανε μαντάρα στο Κόσοβο η Εθνική Ελλάδας (vid)

Τα έκανε μαντάρα στο Κόσοβο η Εθνική Ελλάδας (vid)

Τρικλοποδιές στον εαυτό της βάζει η Εθνική Ελλάδας!

Ισόπαλη (1-1) αποχωρεί από την Πρίστινα η Ελλάδα, η οποία -εάν εάν και δεν εντυπωσίασε- κρατούσε στα χέρια της μέχρι και το 90’+2′ τη νίκη επί του Κοσόβου.

Έτσι, το έργο της για την κατάληψη της 2ης θέσης στον 2ο όμιλο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται… βουνό, καθώς έμεινε στην 4η θέση (3β.) και στο -6 από τη Σουηδία, την οποία υποδέχεται την Τετάρτη (8/9, 21:45) στο ΟΑΚΑ. Πρώτο γκολ με το εθνόσημο για τον Τάσο Δουβίκα, με τον επιθετικό της Ουτρέχτης να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Με το ίδιο «νόμισμα» απάντησε ο Μουρίτσι στο 90’+2′.

Το ματς

Η εικόνα της Εθνικής δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο ημίχρονο. Εάν και άρχισε με διάθεση να πιέσει ψηλά, δυσκολευόταν αρκετά τόσο στο να κρατήσει μπάλα, όσο και να δημιουργήσει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ.
Από την άλλη, το Κόσοβο -το οποίο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων (58%-42% το ποσοστό κατοχής της μπάλας)- έφτανε με καλύτερες προϋποθέσεις στην περιοχή της Ελλάδας. Βέβαια, απειλούσε κυρίως μέσω στατικών φάσεων, χωρίς να ανησυχεί τους διεθνείς μας.

Χαρακτηριστικό για την αδυναμία της Εθνικής στο επιθετικό της τρίτο ήταν το «μηδέν» στον αριθμό των τελικών της στα πρώτα 45 λεπτά. Αυτό, βέβαια, σε ό, τι αφορά την κανονική διάρκεια του πρώτου μέρους. Κι αυτό διότι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να βρει δίχτυα: O Μπακασέτας έβγαλε με υπέροχη κάθετη πάσα σε θέση τον τετ-α-τετ τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Μούριτς.

Πρωταρχικό μέλημα της ομάδας του Φαν’ τ Σχιπ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Ολλανδός τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 63’ τον Μάνταλο -αντί του σκόρερ Δουβίκα-, ώστε να κρατήσει περισσότερο μπάλα το σύνολό του.

Στο 58’ η Εθνική δεν αξιοποίησε τη φάση διαρκείας με τους Παυλίδη, Τσιμίκα και Μπουχαλάκη. Με τον Μπίτικι να μην μπορεί να μπει στη φάση στο 61′ και να εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Μπουχαλάκη. Κι ενώ, η Ελλάδα έδειχνε να ελέγχει το ματς και να «αγκαλιάζει» τη νίκη, ήρθε Μουρίτσι στο 90’+2′ να στείλει με κοντινή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Κυριακή (5/9)

Κόσοβο-Ελλάδα 1-1
(90’+2’ Μουρίτσι – 45’+1’ Δουβίκας)

Ισπανία-Γεωργία 4-0
(14’ Γκαγιά, 25’ Σολέρ, 41’ Τόρες, 63’ Σαράμπια)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Ισπανία 10 (5 αγ.)
2. Σουηδία 9 (3 αγ.)
3. Κόσοβο 4 (4 αγ.)
4. Ελλάδα 3 (3 αγ.)
5. Γεωργία 1 (5 αγ.)

To πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής:

Τετάρτη (8/9)
Ελλάδα-Σουηδία (21:45)
Κόσοβο-Ισπανία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ