aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΟι εντυπώσεις στην Ελλάδα, η νίκη-πρόκριση στην Ιταλία! (videos)

Οι εντυπώσεις στην Ελλάδα, η νίκη-πρόκριση στην Ιταλία! (videos)

Καλή εμφάνιση, τηρουμένων των αναλογιών και των… αλλαγών από την Ελλάδα, που δεν στάθηκε ωστόσο αρκετή για να αποφευχθεί η ήττα με 2-0 από την Ιταλία, μέσα στο «Ολίμπικο», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Ο Ζορζίνιο σκόραρε με πέναλτι στο 63’, μετά από αχρείαστο χέρι του Μπουχαλάκη, ενώ ο Μπερναρντέσκι έδωσε τη… χαριστική βολή στο 78ο λεπτό, μετά από κόντρα και λάθος εκτίμηση του Πασχαλάκη…

Η Ελλάδα, πάντως, είχε δύο καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει αμφότερες στο 0-0, με τους Λημνιό και Κουλούρη να τις σπαταλούν στο 12’ καις το 60’ αντίστοιχα. Ενώ και ο Μπακασέτας θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα, στο 73ο λεπτό!

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η μεν Ιταλία έκανε το 7Χ7 και παράλληλα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η δε Ελλάδα αποκλείστηκε και… τυπικά.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ιταλία ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, ωστόσο βρήκε απέναντί της μια καλά οργανωμένη άμυνα, με την Ελλάδα να μην αφήνει πολλούς κενούς χώρους για… δράση τον αντίπαλο.

Μάλιστα, ήταν η Ελλάδα εκείνη που είχε την πρώτη και μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, στο 12’. Όταν μετά από συνεργασία των Μπακασέτα-Λημνιού και πολύ ωραία πάσα του πρώτου, ο δεύτερος βγήκε απέναντι στον Ντοναρούμα, ο οποίος κατάφερε όμως να διώξει έστω και δύσκολα το σουτ που του έγινε!

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η «σκουάντρα ατζούρα» αύξησε την πίεσή της και παράλληλα πήρε μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο, με εξαίρεση κάποια σουτ των Ιμόμπιλε και Μπαρέλα που δεν ανησύχησαν ουσιαστικά τον Πασχαλάκη, «καθαρή» φάση για γκολ δεν παρήγαγε.

Οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σιπ συνέχισαν να υπηρετούν το πλάνο του Ολλανδού τεχνικού, φροντίζοντας να δημιουργούν γραμμές άμυνας ξεκινώντας από την… επίθεση και τους Λημνιό-Κουλούρη, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να «σβήσουν» το παιχνίδι, μέχρι οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια του «Ολίμπικο» για την ανάπαυλα…

Καθώς, με εξαίρεση ένα σουτ του Ιμόμπιλε στο 40ο λεπτό, το οποίο ωστόσο δεν έφτασε ούτε κι αυτό στην εστία του Πασχαλάκη, καταλήγοντας κόρνερ, ουδεμία άλλη φάση καταγράφηκε σε αυτό το διάστημα.

Τα στατιστικά, μάλιστα, επιβεβαίωσαν και του… λόγου το αληθές: 72%-28% η κατοχή μπάλας, 0-1 οι τελικές στην εστία και 6-2 τα σουτ, ενώ τα κόρνερ ήταν 3-0.

Στην επανάληψη, όπως ήταν φυσιολογικό, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν από νωρίς να βάλουν… δύσκολα στους φιλοξενούμενους.

Είχαν δύο καλές στιγμές, μέσα σε ένα δίλεπτο, με τον Ιμόμπιλε να «μπλοκάρεται» στο 53’ από τον Σιόβα και στο 55’ τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι», αλλά και πάλι ήταν η Ελλάδα εκείνη που σπατάλησε μια κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ…

Όταν, με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα από τον Βεράτι, έβγαλε στον Λημνιό, εκείνος τη γύρισε παράλληλα από τα δεξιά, αλλά το πλασέ του Κουλούρη στο δεύτερο δοκάρι ήταν άστοχο!

Κι όπως συμβαίνει όταν απέναντί σου έχεις έναν αντίπαλο τέτοιου βεληνεκούς, αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το… 1-0, δύο λεπτά μετά. Με τον Μπουχαλάκη να κάνει χέρι μέσα στην περιοχή, να καταλογίζεται η παράβαση και τον Ζορζίνιο να νικάει από την άσπρη βούλα τον Πασχαλάκη, που έπεσε στην απέναντι γωνία.

Παρόμοιο ήταν το… σκηνικό και στη συνέχεια, με την Ιταλία να διατηρεί την κατοχή κι την Ελλάδα να έχει μια ακόμα καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, αλλά τον Μπακασέτα να μην πιάνει καλά το σουτ στο 73’.

Παράλληλα, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν άφησε την δική της ευκαιρία να πάει χαμένη, έστω κι αν χρειάστηκε… ελληνική βοήθεια, πέντε λεπτά αργότερα. Με τον Μπερναρντέσκι να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, τη μπάλα να κοντράρει στον Γιαννούλη και να αιφνιδιάζει τον Πασχαλάκη, που αν και άργησε να πέσει την βρήκε αλλά όχι αρκετά, για να αποσοβήσει το 2-0…

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Βοσνία-Φινλανδία 4-1
(29’ Χαΐροβιτς, 37’ πεν. 58’ Πιάνιτς, 73’ Χότζιτς – 79’ Πογιάνπαλο)

Ιταλία-Ελλάδα 2-0
(63’ πεν. Ζορζίνιο, 78’ Μπερναρντέσκι)

Λιχτενστάιν-Αρμενία 1-1
(72’ Φρικ – 19’ Μπαρσεγκιάν)

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου
1. Ιταλία (20-3) 21
2. Φινλανδία (9-8) 12
3. Αρμενία (13-11) 12
4. Βοσνία (16-12) 10
5. Ελλάδα (7-12) 5
6. Λιχτενστάιν (1-20) 1

Η επόμενη (8η) αγωνιστική
Φινλανδία-Αρμενία (19:00)
Λιχτενστάιν-Ιταλία (21:45)
Ελλάδα-Βοσνία (21:45)

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινάτσολα, Μπαρέλα (87′ Ζανιόλο), Βεράτι, Ζορζίνιο, Κιέζα (39′ Μπερναντέσκι), Ινσίνιε, Ιμόμπιλε.

Ελλάδα (Τζον Φαν’ τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Σιόβας, Μπουχαλάκης (75′ Γιαννούλης), Ζέκα, Κουλούρης (67′ Δώνης), Μπακασέτας (79′ Μάνταλος), Χατζηδιάκος, Λημνιός, Κουρμπέλης.

Σκόρερ: 63′ Ζορζίνιο (πέν.), 78′ Μπερναντέσκι

Κίτρινες: Χατζηδιάκος, Κουλούρης, Μπουχαλάκης

Αποβολές:

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ