aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική Ελλάδας

Τον… διακόπτη από το πρόσφατο φιλικό στην Αυστρία καλείται να γυρίσει η Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχεται τη Μολδαβία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του τρίτου γκρουπ της League C του UEFA Nations League (21:45). Η «γαλανόλευκη» θα παραταχθεί με όλα τα «όπλα» της κόντρα στους Μολδαβούς εν αντιθέσει με το παιχνίδι στο Κλάγκενφουρτ.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κενά στο παζλ, τα οποία πρέπει να αποφασίσει ο ομοσπονδιακός προπονητής με ποιο τρόπο θα τα καλύψει.

Ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ το σύστημα που θα επιλέξει ο 56χρονος κόουτς θα είναι πιθανότατα το 4-2-3-1. Ο Γιαννούλης θα είναι αριστερά, ο Σβάρνας είναι σίγουρος στο κέντρο της άμυνας και θα έχει στο πλευρό του είτε τον Χατζηδιάκο είτε τον Τζαβέλλα. Αν καταλήξει στον στόπερ της Άλκμααρ, δεξί μπακ θα είναι ο Λαμπρόπουλος (όπως με την Αυστρία), ενώ αν επιλέξει τον κεντρικό αμυντικό της Αλάνιασπορ, θα παίξει δεξιά ο Χατζηδιάκος και θα μείνει εκτός ο ποδοσφαιριστής της Μπόχουμ.

Στο κέντρο δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Κουρμπέλη, ο οποίος θα έχει πιθανότατα στο πλευρό του τον Ζέκα. Δεν αποκλείεται, πάντως, να παίξει ο Μπουχαλάκης και να μείνει στον πάγκο ο χαφ της Κοπεγχάγης. Στη μεσοεπιθετική τριάδα ο Λημνιός θα είναι δεξιά, στη μέση ο Μπακασέτας, που θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ αριστερά διεκδικούν θέση ο Φορτούνης και ο Μάνταλος, που δείχνουν να έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Παυλίδης.

Υπάρχει εναλλακτικό πλάνο με αλλαγή διάταξης και σχήμα με τρεις αμυντικούς. Πιθανότατα ένα 3-4-2-1. Σβάρνας και Χατζηδιάκος θα είναι στην άμυνα, με έναν εκ των Τζαβέλλα ή Λαμπρόπουλο να «κουμπώνει» μαζί τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Γιαννούλης θα είναι ο αριστερός φουλ μπακ και δεξιός ο Λημνιός. Οι υπόλοιποι δεν αλλάζουν, αφού ο Μπακασέτας και ένας εκ των Φορτούνη ή Μάνταλου θα κινούνται πίσω από τον Παυλίδη.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα ξεκινήσουν με τους Κοσέλεφ, Πλάτικα, Κράτσιουν, Πόσμακ, Μαραντσίνι, Ράτα, Καρπ, Ιονίτα, Σουβόροφ και Νικολαέσκου.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χίγκλερ από την Ολλανδία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Βαν Ντόνγκεν και Βράιες και 4ο τον Μούλντερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ