aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚόντης: «Κρούση σε Γιοβάνοβιτς για την Εθνική Ελλάδας»

Κόντης: «Κρούση σε Γιοβάνοβιτς για την Εθνική Ελλάδας»

Με αφορμή το σημερινή αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Μπιλμπάο για τους «32» του Europa League, στη ρεβάνς της ήττας με 3-2 στην Ισπανία, ο Χρήστος Κόντης φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 από τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Μάνο Σπανόπουλο.

Ο παλαίμαχος μπακ, που πλέον είναι βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πρόσφατα αποτέλεσαν παρελθόν από την Αλ Νασρ, ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία στην Κύπρο για τους «γαλαζοκίτρινους» και μίλησε για τον Γιάννη Γιαννιώτα και τον Τόμας Κρίστιανσεν.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είχε γίνει κρούση στον πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ και στον ίδιο για να αναλάβουν την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά μίλησε για:

Το πώς αντιμετωπίζουν στην Κύπρο τη ρεβάνς του ΑΠΟΕΛ με την Μπιλμπάο: «Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Έτυχε να είμαι στη Λευκωσία τις τελευταίες ημέρες, είναι αρκετοί οι ΑΠΟΕΛίστες, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και μεγάλη αναμονή για το παιχνίδι. Γνωρίζουν ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και ότι παίζουν με μεγάλη ομάδα. Νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ είναι πολύ δυνατός και είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίζεις. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά πάντα ένα τέτοιο αποτέλεσμα σου δίνει την ελπίδα να περιμένεις κάτι καλύτερο».

Το γεγονός ότι βρίσκεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο ο ΑΠΟΕΛ: «Όπως απέκτησε το DNA του πρωταθλητή στην Κύπρο, έτσι έχει περάσει στους παίκτες στους οπαδούς και στη διοίκηση και στην Ευρώπη αυτή νοοτροπία. Σέβονται και οι αντίπαλοι την ομάδα και είναι αυτό που λέτε, πρόκειται για κληρονομιά. Κάνει συνέχεια όνειρα για κάτι καλό και αυτό είναι που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια».

Το ποια ομάδα του ΑΠΟΕΛ των τελευταία ετών ξεχωρίζει: «Με βάζεις σε δύσκολη θέση. Απεχθάνομαι να στηρίζομαι μόνο σε αυτά που πετύχαμε εμείς. Ο τωρινός ΑΠΟΕΛ είναι καλή ομάδα, με ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ. Έχει Ντε Καμάργκο και Σωτηρίου μπροστά, έχει αρκετούς καλούς εξτρέμ, υπάρχει και ο Νούνο Μοράις που είχε έρθει έναν χρόνο μετά από εμένα. Είναι πληρέστατος ο ΑΠΟΕΛ. Ο Γιαννιώτας Βγάζει αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι του, κλήθηκε και στην Εθνική πρόσφατα».

Την πορεία που έχει κάνει με τον Γιοβάνοβιτς στα Εμιράτα: «Είναι ρεκόρ για αυτές τις χώρες να μένεις στην ομάδα τρία χρόνια. Από ένα λάθος της διοίκησης με έναν παίκτη δεν πήγαμε στα ημιτελικά του Ασιατικού Champions League. Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί και λόγω της οικογένειας και των παιδιών που έχουν σχολείο, αλλά έχουμε προτάσεις από αρκετές ομάδες και ίσως μείνουμε και μετά το καλοκαίρι εκεί. Νομίζω ότι θα συνεργαστώ και τα επόμενα χρόνια με τον Ιβάν».

Τον αν είχαν πρόσφατα προτάσεις από Ελλάδα: «Υπήρχε κρούση από ελληνική ομάδα και από την Κύπρο υπήρξαν προτάσεις. Τους τελευταίους μήνες μας έχουν πάρει από Σερβία, Ελλάδα, Κύπρο, Εμιράτα, Ασία. Θέλουμε να αναλάβουμε μια ομάδα καλή που να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πότε μη λες πότε, αλλά ο προσανατολισμός μας είναι για να συνεχίσουμε εκεί. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις συνέχεια χώρα λόγω και της οικογένειας. Οι συνθήκες είναι καλές, εμείς δεν πάμε για τα λεφτά στις ομάδες που πάμε. Οργανώνουμε την ομάδα σε υψηλά ευρωπαϊκά στάνταρ και δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε εδώ για να πάρουμε τα λεφτά. Θέλουμε να πάρουμε και τίτλους και δόξα τον Θεό, έχουμε πάρει αρκετούς αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τον Ιβάν. Σχεδόν 22 χρόνια δεν έχω κάνει διακοπές και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω, αλλά και να μάθω νέα πράγματα, διότι είναι απαραίτητο στην προπονητική».

Το αν υπήρξε πρόταση από την Εθνική Ελλάδος: «Μας είχε γίνει κρούση από την Εθνική. Δεν θεώρησε ο Ιβάν ότι πρέπει να την αποδεχθούμε, όχι ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Είναι κάτι διαφορετικό η Εθνική. Γίνεται πρεσάρισμα και από την εθνική στα Εμιράτα, δεν είναι εύκολη απόφαση».

Τη δουλειά του Κρίστιανσεν στον ΑΠΟΕΛ: «Ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Είναι νέος και φιλόδοξος νέος, νιώθω σαν να βλέπω τον εαυτό μου. Ξεκίνησε από βοηθός όπως είμαι εγώ τώρα. Δουλεύει κάπως διαφορετικά, καθώς ο προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό. Μπορώ να κρίνω βάσει των όσων βλέπω και δεν έχω ρωτήσει για το πώς δουλεύει. Η διαφορά του ΑΠΟΕΛ από τις άλλες ομάδες είναι σημαντική. Αυτό είδα και τις προάλλες στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, όπου κέρδισε 3-0».

Τους Κύπριους παίκτες που θα ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια: «Σίγουρα ο Πιέρος Σωτηρίου έχει μέλλον και είναι καλό παιδί και δουλευταράς. έχει κάνει σημαντικά βήματα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλό επιθετικό, παίζει στην εθνική και έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες. Υπάρχει και ο Κάστανος που είναι στην Ιταλία. Τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να παρακολουθήσω έντονα το κυπριακό πρωτάθλημα λόγω και της δουλειάς, όπως και το ελληνικό. Έχει πέσει το επίπεδο στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχουν πολλά λεφτά και παράλληλα δεν βγαίνουν παιδιά από τις Ακαδημίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ