aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΚαλή αλλά… αναποτελεσματική στη Σλοβενία η Εθνική Ελλάδος

Καλή αλλά… αναποτελεσματική στη Σλοβενία η Εθνική Ελλάδος

Σλοβενία και Ελλάδα έμειναν στο 0-0 σήμερα στη Λουμπλιάνα, στο εναρκτήριο ματς των δύο χωρών για τον 3ο όμιλο του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας του νέου Nations League. Αποτέλεσμα που μάλλον… αδικεί την προσπάθεια των διεθνών μας, οι οποίοι, χωρίς να είναι συντριπτικά ανώτεροι είχαν τον έλεγχο σε γενικές γραμμές, όχι όμως και τον τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Όμπλακ.

Με τον Γιαννούλη να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή από κοντά μετά από φοβερή ενέργεια του Λημνιού στο 26’, τον δεύτερο να σουτάρει πάνω στον γκολκίπερ τη Ατλέτικο Μαδρίτης στο 51ο λεπτό και τον Σιόβα να… μιμείται τον συμπαίκτη του στο 81’, με ένα άψυχο πλασέ! Βέβαια, η Σλοβενία θα μπορούσε να «κλέψει» το «τρίποντο», αν ο Σπόραρ δεν αστοχούσε με τον Μπάρκα εξουδετερωμένο, πλασάροντας και αυτός άστοχα, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης…

Πλέον, η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στον επίσης εκτός έδρας αγώνα με το Κόσσοβο, την Κυριακή (06/09) στις 9:45 μ.μ. την ώρα που η Σλοβενία υποδέχεται την Μολδαβία, στις 7 την ίδια ημέρα, με όλες τις ομάδες να έχουν από έναν βαθμό.

Στο πρώτο ημίχρονο, το τέμπο ήταν… αναμενόμενα χαμηλό, με τη Σλοβενία να έχει επίσης όπως αναμενόταν την διάθεση να πιέσει ψηλά και να πάρει τον έλεγχο. Μάλιστα, επιτέθηκε κυρίως από την αριστερή της πλευρά, με τον Μπάλκοβετς και τον Μπόχαρ, χωρίς ωστόσο να φτιάξει την «μεγάλη» φάση. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 15ο λεπτό, με τον δεύτερο να βγάζει μια «πονηρή» συρτή σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, αναγκάζοντας τον Σιόβα να διώξει… καλού κακού.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Εθνική μας ανέβασε την απόδοσή της, ισορρόπησε την κατάσταση και, βρίσκοντας «αντίδοτο» στους καλά κλεισμένους χώρους από πλευράς αντιπάλου το παιχνίδι από τα άκρα, είχε κι αυτή μια-δύο καλές στιγμές… Ωστόσο, το 0-1 δεν ήρθε ούτε στο 16’, από την… στραβοκλωτσιά του Μπλάζιτς, ούτε δέκα λεπτά μετά με τον Γιαννούλη να χάνει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ανενόχλητος με προβολή και τον Όμπλακ εξουδετερωμένο, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Λημνιού!

Μπαίνοντας στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου 45λεπτου, με εξαίρεση μια… υποψία φάσης και το «τακουνάκι» του Παυλίδη να μην είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για να νικηθεί ο Όμπλακ στο 29’, οι δύο ομάδες κατάφεραν να αλληλοεξουδετερωθούν ενώ υπήρξαν και πολλές διακοπές. Έτσι πήγαν τελικά στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, έχοντας 4-6 τελικές και 2-2 σουτ στην εστία, 2-4 κόρνερ και 44%-56% κατοχή μπάλας.

Στην επανάληψη, Σλοβενία και Ελλάδα ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές και ως εκ τούτου η εικόνα παρέμεινε ίδια, με αρκετά λάθη εκατέρωθεν και χαμηλό ρυθμό. Παράλληλα, οι μεν γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν πολυπρόσωπη άμυνα και δυσκολίες στο να παράγουν φάσεις, οι δε παίκτες του Τζον Φαντ Σιπ συνέχισαν να τους δίνουν χώρους και να περιμένουν, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν σε κάποια αντεπίθεση… Ο Ματίγιαζ Κεκ έκανε νωρίς-νωρίς την πρώτη του αλλαγή, μετατρέποντας παράλληλα τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3, έκανε και δεύτερη κίνηση μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά… φευ.

Αντιθέτως, ήταν η Εθνική μας εκείνη που έκανε πρώτη αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ, με τον Λημνιό να μην μπορεί να νικήσει τον Όμπλακ, σουτάροντας πάνω του ουσιαστικά στο 51’. Ενώ, τρία λεπτά μετά, ο Μάνταλος θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον τερματοφύλακα της Σλοβενίας αν δεν «έπιανε αέρα», μέσα στην περιοχή, μετά τη σέντρα του Μπακάκη…

Κι ενώ το παιχνίδι πήγαινε για σβηστό 0-0, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο καταγράφηκαν δύο σημαντικές φάσεις, αμφότερες για γκολ… Με τον Σιόβα να σπαταλάει αυτή της Ελλάδας, στο 81’ και τον Σπόραρ να τον… μιμείται, πέντε λεπτά μετά, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει στη Σλοβενία μια ανέλπιστη νίκη, αλλά το 0-0 να διατηρείται μέχρι τέλους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβενία (Ματίγιαζ Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπάλκοβετς, Ρεπ (52’ Ζίβετς), Μπίγιολ (78’ Κούτερ), Βέτριχ, Μπόχαρ, Βούτσκιτς (61’ Ζάιτς), Σποράρ.

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σιόβας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος (87’ Μασούρας), Παυλίδης (76’ Φούντας).

Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν (Σκωτία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ