aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΓιαννακόπουλος: «Έλεγαν ότι παίζαμε αντι-ποδόσφαιρο αλλά έγιναν σεμινάρια για το σύστημά μας»

Γιαννακόπουλος: «Έλεγαν ότι παίζαμε αντι-ποδόσφαιρο αλλά έγιναν σεμινάρια για το σύστημά μας»

Οι ημέρες που διανύουμε είναι αφιερωμένες στο Euro και μοιραία ο λογισμός επιστρέφει στο έπος της Πορτογαλίας, τέτοια εποχή το 2004.

Με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού από την Ελλάδα στην Πορτογαλία σχεδόν 17 χρόνια πριν, οι Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Νταμπίζας μίλησαν στη Sun και τον Έλληνα δημοσιογράφο, Κώστα Λιανό, για την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων, ο Stelios σχολίασε τις… κατηγορίες περί αντι-ποδοσφαίρου τονίζοντας πως «οι… μαχητές του πληκτρολογίου που τα λένε αυτά θα έπρεπε να ξέρουν πως προπονητής όπως ο Φέργκιουσον, ο Βενγκέρ, ο Μουρίνιο, ο Λίπι και άλλοι είχαν κάνει σεμινάριο για το πώς αμυνόμασταν και το πώς κάναμε επίθεση. Όταν παίζει αντι-ποδόσφαιρο, δεν σε αναλύουν σε σεμινάρια».

Ο Νταμπίζας από τη μεριά του συνέκρινε τον Ότο Ρεχάγκελ με τον άλλοτε προπονητή του στη Νιουκάστλ, Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, αναφέροντας ότι «είχαν ομοιότητες στο πώς αντιμετώπιζαν τους παίκτες στα αποδυτήρια, ήταν ειδικοί σε αυτό».

Ο δε «Κάρα», υπενθύμισε πως μπορεί να χαρακτηρίστηκε ως «θαύμα» η κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο «δεν ήταν και τόσο… θαύμα, καθώς το 1998, είχαμε φτάσει κοντά στην κατάκτηση του Euro K21, ενώ οι ίδιοι παίκτες είχαμε βγει τρίτοι στο αντίστοιχο Κ18 το 1995».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ