aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΕθνική Ελλάδας: Με τριάδα στα χαφ, τρεξίματα και Τζόλη

Εθνική Ελλάδας: Με τριάδα στα χαφ, τρεξίματα και Τζόλη

Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε ψες την προετοιμασία της για το αποψινό (25/3) παιχνίδι με την Ισπανία για την πρώτη αγωνιστική των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Τζον Φαν Σιπ να βλέπει τον Δημήτρη Πέλκα να τραυματίζεται και να μην είναι διαθέσιμος.

Ο Ολλανδός τεχνικός και οι συνεργάτες του βέβαια είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν αρκετά σενάρια καθώς είναι αρκετά έμπειροι. Οπότε με βάση τους παίκτες που έχουν στη διάθεση τους μετά και τις απουσίες των Γιαννούλη, Χατζηδιάκου αλλά και τον αντίπαλο που έχουν μπροστά τους, τη δεδομένη στιγμή την Ισπανία, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους.

Και οι πληροφορίες που έρχονται από την Γρανάδα αναφέρουν πως ο Φαν Σιπ θέλει μια ομάδα που θα τρέχει ακατάπαυστα, που θα καλύπτει χώρους, θα πρεσάρει και θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Η Ισπανία άλλωστε είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και για να την κοντράρεις θα πρέπει να βρεις ένα αρκετά καλό σχέδιο και ένα σχέδιο που ίσως να μην το περιμένουν πολλοί.

Με βάση τα όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση, την Τετάρτη (24/3), ο Ολλανδός έχει στο μυαλό του να παρατάξει μια ομάδα με τρία χαφ και με παίκτες που εκτός από αρκετό ταλέντο είναι αρκετά γρήγοροι και θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε άμυνα και επίθεση. Και την ίδια ώρα επίσης σκέφτεται να μην παίξει με καθαρό εννιάρι. Βέβαια ο Ολλανδός και οι συνεργάτες του έχουν ακόμη λίγες ώρες πριν ανακοινώσουν στους παίκτες το αρχικό σχήμα κόντρα στην Ισπανία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μια ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του ο Φαν Σιπ σε ένα σύστημα 4-3-3 ή 4-5-1 είναι με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά θα παίξει ο Μπακάκης και αριστερά ο Τσιμίκας και το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα.

Στην τριάδα των χαφ ο Ολλανδός σίγουρα θα βάλει τους Μπουχαλάκη και Ζέκα και ο τρίτος θα είναι ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ένα όνομα έκπληξη όχι γιατί δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά επειδή το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό τον βλέπουμε μόνο ως δεξί μπακ. Βέβαια θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αγωνίζεται και στο κέντρο.

Στην τριάδα της επίθεσης που υπάρχουν και τα πολλά ερωτηματικά μόνος σίγουρος θεωρείται ο Μπακασέτας με το αρχικό πλάνο να θέλει τους Τζόλη και Λημνιό στις δύο πλευρές. Με τον νεαρό εξτρέμ του ΠΑΟΚ να βοηθάει στην επίθεση με την ταχύτητα του και τη δυνατότητα που έχει στο σκοράρισμα. Βέβαια σε αυτό το σενάριο θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Κώστας Φορτούνης και ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Δύο παίκτες που φέτος τα πάνε εξαιρετικά στις ομάδες τους και φυσικά η παρουσία τους στο αρχικό σχήμα της Εθνικής Ελλάδας θα μπορούσε να αλλάξει το στυλ με το οποίο θα παίξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Για αυτό και ακόμα δεν είναι οριστικό πως θα μείνουν στον πάγκο. Ιδίως ο πρώτος αλλά είναι ένα σενάριο αρκετά πιθανό με βάση τα όσα έχει δείξει ο Ολλανδός τεχνικός όλες αυτές τις μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ