aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΈπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν… κάηκε η Εθνική Ελλάδας

Έπαιξε με τη «φωτιά», αλλά δεν… κάηκε η Εθνική Ελλάδας

Το έκανε… θρίλερ, αλλά το αποτέλεσμα μετράει για την Εθνική Ελλάδας. Η γαλανόλευκη επικράτησε 2-1 στην έδρα του Κοσόβου για την πρώτη της νίκη στο (δεύτερο) Nations League, που τη φέρνει στην πρώτη θέση του 3ου γκρουπ της League C παρέα με τη Σλοβενία, καθώς αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν γινόταν! Σε τόσο… ιδανική εκκίνηση πιθανόν να μην είχε ποντάρει ούτε ο Φαντ Σιπ όταν κατέστρωνε το πλάνο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Διότι πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τον Λημνιό, να βρίσκει τα δίχτυα με διπλή προσπάθεια στα 100’’. Τα πλάνα των δύο προπονητών διαφοροποιήθηκαν αισθητά με το «καλημέρα» με τον Ολλανδό τεχνικό να βλέπει ότι πλέον το παιχνίδι ήταν ραμμένο στα μέτρα της ομάδας του. Που είχε απέναντί της έναν ομολογουμένως κατώτερο αντίπαλο, παρότι οι παίκτες της δεν είναι τόσο άσημοι όσο πιστεύουν πολλοί.

Η Ελλάδα, λοιπόν, είχε πρωταρχικό στόχο να προστατέψει το 0-1 μέχρι την ανάπαυλα σε πρώτη φάση και ει δυνατόν να το διευρύνει. Τα κατάφερε σχεδόν σβηστά. Δίχως να ιδρώσει πολύ, χωρίς να φορτσάρει, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και αψεγάδιαστη η εικόνα της. Είχε δύο φάσεις για να ζευγαρώσει τα τέρματά της, αλλά «έφαγε» και δύο. Στο συρτό σουτ του Μπακασέτα στο 16’ και πιο πολύ στις καθυστερήσεις, όταν ο Γιαννούλης πάτησε καλά μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε με συρτό σουτ.

Στην αντίπερα όχθη, υπήρχε στο 11’ η ευκαιρία με τον Ζελένι να φεύγει στην κόντρα και να μην κάνει το τελείωμα που θα επιθυμούσε, ενώ λίγο μετά ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Νούχιου. Στις καθυστερήσεις έπειτα από καλή ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Χαλίμι έπιασε διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση και αστόχησε. Στα αρνητικά ήταν και η απώλεια του Σταφυλίδη στο 40’, αφού πλήρωσε το γλίστρημά του, με το οποίο χτύπησε στον ώμο.

Ακόμη πιο… σβηστά έφερε εις πέρας το έργο της στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα. Πετυχαίνοντας κι άλλο γρήγορο γκολ, όχι βέβαια από τα… αποδυτήρια αυτήν τη φορά, ουσιαστικά αγκάλιασε τη νίκη από το 51’. Σε μια από τις όχι και τόσες συχνές περιπτώσεις που το κόρνερ με πάσα φέρνει άμεσα αποτελέσματα, ο Γιαννούλης έκανε γέμισμα από τον άξονα και ο Σιόβας κοντρόλαρε με στυλ μέσα στην περιοχή προτού εκτελέσει τον Ουικάνι από κοντά.

Ο Ελβετός τεχνικός, Μπερνάρ Σαλάν, έκανε μαζεμένες αλλαγές στη συνέχεια κι έπαιξε όλα του τα χαρτιά μέχρι το 58’, αλλά το ανακάτεμα της τράπουλας φάνηκε να μην φέρνει αποτελέσματα σε πρώτη φάση. Κι όλα έδειχναν να κυλάνε εξαιρετικά για την Ελλάδα. Μέχρι το 82’, που η σέντρα του Χαντερτζιονάι προκάλεσε πρόβλημα στον Μπάρκα, ο οποίος με την επέμβασή του, έστρωσε την μπάλα στον Μπέρνατ Μπερίσα, που μείωσε από κοντά.

Οι συνθέσεις

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάν): Ουικάνι, Χαντερτζιονάι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (58’ Ρασκάι), Β. Μπερίσα, Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (55’ Χαλάνι), Ζενέλι (53’ Μπ. Μπερίσα), Σελίνα, Νούχιου.

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σιπ): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (40’ Σιόβας), Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης (60’ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης (83’ Μάνταλος).


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ