aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΑντώνης Νικοπολίδης: «Η πρόκριση στο EURO θα είναι η... αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Αντώνης Νικοπολίδης: «Η πρόκριση στο EURO θα είναι η… αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Σε λίγους μήνες, συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο σόκαρε την Ευρώπη, έγραψε ιστορία και έβγαλε στους δρόμους εκατομμύρια Έλληνες.

Η κατάκτηση του EURO 2004 λειτούργησε ως μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, με τη χώρα μας να έχει συνεχόμενες παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις μέχρι και το Μουντιάλ 2014 (μοναδική εξαίρεση το Μουντιάλ του 2006).

Ωστόσο από τότε, η Ελλάδα βρέθηκε στον… πάτο. Ήττες-σοκ, αποκλεισμοί αλλά και απουσία από μεγάλες διοργανώσεις για δέκα ολόκληρα χρόνια, όμως φαίνεται πως η επιστροφή είναι πολύ κοντά, ειδικά μετά την εμφατική νίκη κόντρα στο Καζακστάν με 5-0.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είπε στο Gazzetta ότι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν 2-3 χιλιάδες οπαδοί στο ΟΑΚΑ και στην OPAP Arena υπήρξε sold out, δείγμα ότι η Ελλάδα έχει επαναφέρει τον κόσμο στις εξέδρες και εκείνος είναι έτοιμος να τη στηρίξει για να επιστρέψει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μετά την πρόκριση επί των Καζάκων, η χώρα μας θα φιλοξενηθεί από τη Γεωργία στην Τιφλίδα με στόχο τη νίκη που θα την φέρει στα τελικά του EURO 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας, στη συμπλήρωση 20 χρόνων από το έπος στην Πορτογαλία.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, είναι και ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μίλησε στο Gazzetta, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Unilever στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για την προώθηση των νέων προϊόντων της Axe, Dove Men+care και ULTREX.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν, το πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο η πρόκριση στο EURO αλλά και τη πιο δυνατή εικόνα από την επιτυχία του 2004.

– Μετά το παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν, θεωρείτε ότι ήρθε όντως η ώρα η Ελλάδα να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση;

«Η Ελλάδα έκανε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Έκαναν αυτό που έπρεπε, να τελειώσουν την πρόκριση από το ημίχρονο και το κατάφεραν με ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Σίγουρα το παιχνίδι στη Γεωργία είναι αρκετά διαφορετικό, είναι ένας τελικός και για εμάς και για αυτούς. Η Ελλάδα έχει και την ποιότητα και την εμπειρία και τη σωστή καθοδήγηση για να περάσουν. Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερης δυσκολίας γιατί και οι παίκτες της Γεωργίας θέλουν και αυτοί να περάσουν για πρώτη φορά σε τελική φάση EURO και εμείς από την άλλη θέλουμε να επιστρέψουμε μετά από δέκα χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση. Όπως πολύ σωστά έχουν πει, είναι το παιχνίδι της δεκαετίας».

– Με την εμπειρία σας ως ποδοσφαιριστής, ποιο θεωρείτε ότι είναι το… κλειδί για την πρόκριση;

«Δεν υπάρχει “κλειδί” θεωρώ. Αρκεί να παίξουν το παιχνίδι που παίζουν εδώ και πολύ καιρό, να είναι πιεστικοί, να μπορούν να παίρνουν άμεσες αποφάσεις, να καταφέρουν να σκοράρουν στις πρώτες ευκαιρίες που θα βρουν μπροστά τους, αυτό ειδικά έχει μεγάλη σημασία. Συγκεντρωμένοι, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, στα πόδια τους και μεταξύ τους. Με όλα αυτά, θεωρώ πως θα πάνε όλα καλά».

– Βλέπετε ομοιότητες της τωρινής ομάδας με του 2004;

«Το καλό κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι ένα κομμάτι που είχαμε καιρό να δούμε στην Εθνική και νομίζω ότι λειτουργεί θετικά».

– Τι θα προσφέρει η πρόκριση της Ελλάδας στο EURO 2024;

«Θα σημαίνει μία… αναγέννηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτή την πρόκριση, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπει ξανά στο κάδρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με τις επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στο Conference League, θα είναι μία ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο.»

– Συμπληρώνονται 20 χρόνια από το έπος του 2004. Ποια εικόνα σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε για εκείνη τη διοργάνωση;

«Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω την κατάσταση με μία εικόνα. Είναι πολλές οι στιγμές αλλά αυτό που μένει για εμένα, είναι ότι αυτή η επιτυχία ένωσε έναν ολόκληρο λαό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά όπου υπάρχουν Έλληνες. Στην Αυστραλία, στην Αμερική, στον Καναδά και να αισθανθούν υπερήφανοι για την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ