aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣΑναστασιάδης: «Όνειρο ζωής η Εθνική, καθήκον και υποχρέωση να πετύχω»

Αναστασιάδης: «Όνειρο ζωής η Εθνική, καθήκον και υποχρέωση να πετύχω»

Ως υποχρέωση χαρακτήρισε την επιτυχία στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ο Άγγελος Αναστασιάδης στην παρουσίασή του.

«Έχω ένα μεγάλο βάρος, καθήκον και υποχρέωση να πετύχει αυτή η συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα για να ανοίξει ένα μονοπάτι διάδοχης κατάστασης από Έλληνες προπονητές», ανέφερε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη στην παρουσίασή του: 

“Τιμή που μου έκαναν να αναλάβω την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν να είμαι εδώ. Ευχαριστώ και τους προέδρους των ομάδων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Όνειρο ζωής για μένα. Έχω μεγάλη χαρά. Να είναι προς το συμφέρον όλων μας αυτή η πρόσληψη. Έχω ένα μεγάλο βάρος, καθήκον και υποχρέωση να πετύχει αυτή η συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα για να ανοίξει ένα μονοπάτι διάδοχης κατάστασης από Έλληνες προπονητές. Η Εθνική να έχει ταυτότητα των Ελλήνων προπονητών. Ελπίζω να τα καταφέρω”.

Τι ήθελε να αλλάξει στην Εθνική Ελλάδας;

“Να πείσουμε αυτά τα παιδιά ότι αυτή η ομάδα είναι η δική τους ομάδα. Όταν έρχονται εδώ, ότι έχουν μια σοβαρή υπευθυνότητα, να αντιμετωπίζουν το βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Το αντίθετο είναι εις βάρος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και της Εθνικής ομάδας. Να πείσουν τους πάντες ότι αξίζουν. Αυτοί ότι αξίζουν και όχι οι ξένοι. Η Εθνική είναι η ταυτότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να το δούμε από την Πέμπτη. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και ο στόχος μου. Θα βρεθώ με τα παιδιά, θα μιλήσω μαζί τους και αυτό είναι το μεγάλο βάρος”.

Για το αν είναι η μεγαλύτερη πρόκλησή του:

“Ήμουν και στην εθνική Κύπρου. Κάναμε αρκετά πράγματα, ήθελα παραπάνω. Ανεβάσαμε τον πήχη, αλλά ήθελα περισσότερα. Είχα πει στην Ομοσπονδία της Κύπρου ότι αν δεν περνούσαμε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα σταματούσα. Αυτό έκανα και με πρωτοβουλία μου σταμάτησε η συνεργασία μας. Η δική μας Εθνική έχει τον πήχη ψηλά από μόνη της. Οι βλέψεις είναι μεγάλες. Ναι, είναι η ύψιστη πρόκληση”.

Ποιο ήταν το μυστικό των μεγάλων προκρίσεων και γιατί τώρα αυτό δεν συμβαίνει… 

“Είναι δυο οι λόγοι. Η παλιά φουρνιά ήταν παιδιά που δούλεψε με Έλληνες προπονητές και όταν έφευγαν από τις ομάδες μου, τους έλεγα να πάνε στην Εθνική και να παίξουν με την ψυχή τους. Οι παίκτες πήγαιναν έτοιμοι πριν συναντηθούν με τον εκάστοτε ομοσπονδιακό. Οι παίκτες ήταν έτοιμοι από τους προπονητές του. Αυτό δεν υπάρχει τώρα. Υπάρχουν και προπονητές που λένε ότι την Κυριακή έχουμε ντέρμπι και μη βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εκείνα τα παιδιά με ικανούς προπονητές πέτυχαν ό,τι πέτυχαν. Κάνω έκκληση στους προπονητές να στέλνουν τα παιδιά με αυτό το σκεπτικό στην Εθνική.”

Τι δεν θα επιτρέψει στην Εθνική Ελλάδας…

“Το θέμα είναι όχι τι δεν θα επιτρέψω, αλλά τι θα επιτρέψω. Δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά τα έργα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους παίκτες μου. Κάποιοι δε με ξέρουν καλά. Ακούν διάφορα. Οτι βρίζω, φωνάζω. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για μένα, δεν ισχύουν. Πρέπει να πάω να πω στα παιδιά ποιος είμαι εγώ. Εγώ θέλω ένα λεπτό για να πείσω τα παιδιά, δεν θέλω παραπάνω. Έχω να κάνω με έξυπνους ανθρώπους και θα καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν. Πρέπει να πάω, να τα πω στα παιδιά και θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε πράγματα. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Έχουμε λίγες μέρες να δείξουμε πράγματα, κάτι διαφορετικό από πριν. Αν γίνει αυτό το διαφορετικό, τότε δεν χρειάζεται να λέμε πολλά πράγματα”.

Ποιο είναι το… δώρο που θέλει να κάνει σε όλους…

“Μακάρι όταν θα τελειώσει η συνεργασία μας, να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να μη λέμε τίποτα και να χαμογελάμε. Ο Θεός να με φωτίσει να κάνω λιγότερα λάθη. Για μένα ό,τι γίνεται, καλό ή κακό, το επιτρέπει Εκείνος. Ένα χρόνο πριν δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί αυτό που γίνεται τώρα με την οικογενειακή περιπέτεια που περνούσα και την ξέρετε όλοι”

Για το ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η Εθνική Ελλάδας μαζί του…

“Εγώ ανέκαθεν πίστευα ότι ο Έλληνας έχει μεγάλο ταλέντο και ποιότητα. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, τους είχαν βγάλει λούζερ. Εγώ τους έλεγα ότι θα πάτε και θα πάρετε το πανευρωπαϊκό. Το έλεγα και στις διοικήσεις των ομάδων, να εμπιστευτείτε τα Ελληνόπουλα. Δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε μας. Δε λέμε μεγάλες κουβέντες, αλλά πρέπει να αποδείξουν οι άλλοι ότι είναι καλύτεροί μας. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια”

Τι θα προσπαθήσει να αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας…

“Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Πρέπει να τους δω από κοντά. Δεν ξέρω πώς μπορούμε να πάμε όλοι μαζί. Στην Εθνική έχεις τα υπέρ και τα κατά. Στην Εθνική έχεις το περιθώριο της επιλογής. Στην ομάδα βρίσκεις τους παίκτες. Στην ομάδα όμως είσαι κάθε μέρα, ενώ στην Εθνική δεν ισχύει αυτό. Θα έρθουν άλλοι κουρασμένοι, απογοητευμένοι, Είναι άλλο η Εθνική, άλλο ο σύλλογος. Να τους πείσουμε ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε”.

Με ποιο κριτήριο αποφάσισε για τις κλήσεις… 

Δεν θέλω να μπω ακόμη σε αυτή τη διαδικασία. Η κλήση έγινε σχεδόν με τα ίδια παιδιά συν τον Μασούρα και τον Βλαχοδήμο. Δεν μου αρέσει το χθες, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω τι γινόταν. Είχα παιδιά που είναι στην Ελπίδων αλλά επειδή είναι σε κρίσιμη καμπή, μίλησα με Νικοπολίδη και αποφάσισα να μην καλέσω κάποια παιδιά γιατί όντως είναι σημαντικό να πάνε σε αυτή τη διοργάνωση. Κάποια παιδιά που ήθελα να είναι μαζί μας, δεν είναι. Υπήρχε η εξαίρεση του Κουλούρη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ