aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έστειλε «σπίτι» της την ΑΕΛ η Καλαμάτα!

Η Καλαμάτα ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας πετώντας εκτός διοργάνωσης την ΑΕΛ. Η «Μαύρη Θύελλα» μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 στη Λάρισα αλλά το 3-0 του πρώτου αγώνα της έδωσε την πρόκριση στους «16» σε μια ιστορική βραδιά για την Καλαμάτα.

Η ΑΕΛ γνώριζε πως ήθελε τέσσερα γκολ για να πάρει την πρόκριση για αυτό και μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης δυνατά στο ματς αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει με καθαρές ευκαιρίες.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 18′ όταν το φάουλ του Κάτσε έφυγε ψηλά άουτ. Την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος είχε η Καλαμάτα αλλά το πλασέ του Τζόκιτς από κοντά έπιασε ο Κρίστινσον. Η ΑΕΛ απείλησε και αυτή με τη σειρά της στο 30′ όταν σε σέντρα από τον Ουάρντα από τα αριστερά ο Ντάουντα έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα παράλληλα.

Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» μπήκαν ακόμα καλύτερα και σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ για το 1-0. Στο 48′ σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσεβελεκίδη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση του και έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 64′ έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα. Ο Κάτσε έκανε το σουτ ο Στεφανάκος μπλόκαρε ασθενώς και από κοντά ο Ουάρντα επιχείρησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε σταθερά τη μπάλα. Στο 78′ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άγγιξε το 2-0 όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Μόρας πήρε την κεφαλιά ο Στεφανάκος έδιωξε εντυπωσιακά και από κοντά έγινε το πλασέ του Μιλοσάβλιβιτς με τον Τζόκιτς να διώχνει με τάκλιν σε κόρνερ.

Στο 87′ η ΑΕΛ βρήκε και ένα δεύτερο γκολ το οποίο ακυρώθηκε σε μια δύσκολη φάση. Ο Μπούστος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Ντάουντα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Με βάση το ριπλέι ο επιθετικός της ΑΕΛ φαινόταν πως καλυπτόταν.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς (72′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος, Ουάρντα, Ασούμπρε (46′ Καρανίκας), Ντάουντα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (81′ Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς (85′ Ράκιτς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ