aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Έσπασε» την παράδοση και πήρε τον πρώτο… τελικό η ΑΕΚ!

«Έσπασε» την παράδοση και πήρε τον πρώτο… τελικό η ΑΕΚ!

Την πρώτη της νίκη ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού από τον Οκτώβριο του 2006 πανηγύρισε η ΑΕΚ σήμερα, που κέρδισε με 3-1 στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 8η αγωνιστική των play off της Super League 1.

Ακόμα πιο σημαντική και από την στατιστική, όμως, για τους «κιτρινόμαυρους», ήταν οι τρεις βαθμοί που τους επιτρέπουν αφενός να «πιάσουν» τον ΠΑΟΚ που παίζει αυτή την ώρα με τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αφετέρου να παραμείνουν σε… τροχιά Champions League!

Από την άλλη, το «τριφύλλι» είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από τέσσερα ματς που κράτησε το μηδέν και παράλληλα γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από ανάλογο σερί.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι μόλις στο 8’, ο Παναθηναϊκός την πλήρωσε με το… ίδιο νόμισμα στο 16ο λεπτό, με τον Κουρμπέλη, για να έρθει το 1-2 από τον Ολιβέιρα που έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα, στο 43’. Ενώ ο Βέρντε, με χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο από τον Κουρμπέλη, διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Άρη, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στον… τελικό των δύο «δικεφάλων», με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τα αμυντικά κενά των δύο ομάδων, τα λάθη -ειδικά μετά το ημίωρο- και τα πολλά φάουλ που ακολούθησαν. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν δημιουργήθηκαν και αρκετές φάσεις για γκολ, απόρροια κυρίως των εκατέρωθεν λαθών…

Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του ευκαιρία μόλις στο 2’, έχοντας την… ατυχία να είναι ο Θεοχάρης -κι όχι κάποιος επιθετικογενής παίκτης- στη φάση που σούταρε. Ωστόσο, η ΑΕΚ τον πίεσε ψηλά και… ασφυκτικά σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να πάρει αυτή το προβάδισμα, έξι λεπτά μετά.

Όταν από εκτέλεση κόρνερ, η φάση έμεινε «ζωντανή», ο Μάνταλος σέντραρε από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 1-0 για την «Ένωση» απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Διούδη!

Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να βγάλουν σωστά την μπάλα στην επίθεση, αρκούμενοι αναγκαστικά στην τακτική των γρήγορων αντεπιθέσεων, που προβλημάτισαν πάντως τον αντίπαλό τους.

Από μια τέτοια, στο 15ο λεπτό, ο Καμπετσής βγήκε… φάτσα με τον Μπάρκα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, παίρνοντας μόνο το κόρνερ. Κόρνερ από το οποίο ωστόσο προήλθε η ισοφάριση, σε μια παρόμοια φάση -ουσιαστικά- με το 0-1…

Καθώς σε «δεύτερο χρόνο» μετά την εκτέλεσή του και από γέμισμα του Μπουζούκη, ο Κουρμπέλης με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα, σημειώνοντας έτσι το 1-1 για την ομάδα του!

Η ΑΕΚ έδειχνε να έχει «θέματα» στα μετόπισθεν, αλλά και στην σωστή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βγάλει επικίνδυνες φάσεις με εξαίρεση δύο σουτ των Ολιβέιρα και Σιμάνσκι, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Διούδη.

Βέβαια και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν πατούσαν πολύ καλύτερα, έχοντας βέβαια μια κλασική ευκαιρία στο ενεργητικό τους λίγο μετά το ημίωρο, με τον Μπουζούκη να βγάζει τον Καμπετσή τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά το 2-1 να μην έρχεται…

Ακολούθησαν εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα, χαμηλός ρυθμός κι ένα ακόμα λάθος, από πλευράς Κολοβέτσιου -που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ- αυτή την φορά ο οποίος επέτρεψε στον Ολιβέιρα να βγει απέναντι στον Διούδη και με πλασέ στην γωνία να μην του αφήσει περιθώρια, πετυχαίνοντας το 1-2 για τους φιλοξενούμενους στο 43ο λεπτό!

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ επέλεξε στα πρώτα λεπτά να δώσει χώρους στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και κάποια αξιόλογη φάση, με εξαίρεση ένα σουτ του Μπουζούκη στο 49’.

Ο Γιώργος Δώνης, που είχε προβεί ήδη σε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, έριξε στο παιχνίδι τον Χατζηγιοβάνη στο 65ο λεπτό, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1, προκειμένου να «απεγκλωβίσει» τον μπλοκαρισμένο Παναθηναϊκό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα συνέχισε να πρεσάρει από το κέντρο, «κλείνοντας» τους διαδρόμους καλύτερα και υπερασπιζόμενη αποτελεσματικά και μάλλον… εύκολα το υπέρ της προβάδισμα.

Ενώ σταδιακά ο ρυθμός της αναμέτρησης έγινε νωχελικός και σε συνδυασμό με την κούραση που άρχισαν να βγάζουν οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψε να δούμε κάτι το αξιόλογο από πλευράς τους, παρότι κατάφεραν να έχουν την -ανούσια, όπως αποδείχτηκε- πρωτοβουλία…

Παράλληλα, μια… υποψία φάσης καταγράφηκε στο 76ο λεπτό, με την ωραία αλλά και δύσκολη κεφαλιά του Μάνταλου να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Διούδη, με την ΑΕΚ να το γυρίζει σε 3-5-2 στο τελευταίο δεκάλεπτο για να αποφύγει το… παραμικρό περιθώριο λάθους.

Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν και τρίτο τέρμα, όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον Αρασούχο κι ο Βέρντε νίκησε στην εσχάτη των ποινών τον Διούδη, στο αμέσως επόμενο λεπτό!

Με το 1-3 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Διαμαντόπουλου, αφού μια ατομική προσπάθεια του Μπεκ στο 95′ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (89’ Κολοβός), Μακέντα, Καμπετσής (46’ Περέα).

ΑΕΚ (4-3-3): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (90’+1’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο), Λιβάγια (81’ Οικονόμου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ