aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈσωσε τον Ατρόμητο με το γκολ της χρονιάς ο Βέλλιος!

Έσωσε τον Ατρόμητο με το γκολ της χρονιάς ο Βέλλιος!

Το φορτίο που έχει να… κουβαλήσει ο Βέλλιος στον Ατρόμητο είναι τεράστιο, καθώς κλήθηκε να διαδεχθεί τον Ευθύμη Κουλούρη. Μόνο το μέλλον θα δείξει αν θα τα καταφέρει, αλλά το σίγουρο είναι ένα.

Ο υψηλόσωμος σέντερ-φορ άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας, πετυχαίνοντας ένα γκολ που δεδομένα θα είναι υποψήφιο για το καλύτερο της σεζόν, το οποίο μάλιστα ήταν και σημαντικό, αφού χάρη σε αυτό οι Περιστεριώτες δεν έφυγαν με άδεια χέρια από τη Λαμία.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έμεινε πίσω στο σκορ δύο φορές, στο 11’ με απευθείας φάουλ του Σάλιακα και στο 79’ με πέναλτι του Τουράμ, οι «κυανόλευκοι» βρήκαν ισάριθμες φορές την ισοφάριση. Αρχικά, ο Γούτας με κεφαλιά στο 35’ έκανε το 1-1 από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες ενώ στο 81’ ήταν η σειρά του Βέλλιου να σπάσει το ρόδι.

Αφού κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα από σέντρα του Νάτσου, έκανε το ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-2).

Το ματς

Σε πολύ αργό έως και φλύαρο ρυθμό άρχισε το ματς, με τη Λαμία λόγω και της έδρας να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να πιάσει τον Ατρόμητο απροετοίμαστο και εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε. Σε μία φάση αντεπίθεσης, ο Ρόμανιτς κέρδισε το φάουλ από τον Ρισβάνη, με τον δεξιό οπισθοφύλακα Σάλιακα να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 11’. Το χτύπημά του ήταν ιδανικό και σε συνδυασμό με ότι ο Θεοδωράκης δεν κινήθηκε… δυναμικά προς την μπάλα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν ο Αντέτζο βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής από σέντρα του Βασιλόγιαννη, αλλά το σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Θεοδωράκης, κρατώντας ζωντανή μέσα στο ματς την ομάδα του.

Όσο περνούσε η ώρα, ο ενθουσιασμός της Λαμίας εξασθενούσε, αλλά ο Ατρόμητος ταυτόχρονα δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες προς την εστία του Βελλίδη. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρήκε τη λύση μέσω στατικής φάσης και συγκεκριμένα στο 35’, όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε το κόρνερ και με κεφαλιά ο Γούτας δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σωτήρης Αντωνίου πέρασε εκτός τον Βασιλόγιαννη και έριξε στη μάχη τον Τουράμ, θέλοντας προφανώς μεγαλύτερο εκτόπισμα απέναντι τους πανύψηλους Ρισβάνη και Γούτα, αλλά όλο το… ματς ήταν Ατρόμητος.

Οι Περιστεριώτες πήραν τον έλεγχο της μπάλας, την κυκλοφόρησαν, αλλά παρουσίασαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη δημιουργία, αφού τους έλειπε μία τελική πάσα προς την περιοχή. Για αυτό το λόγο, οι απειλές των φιλοξενούμενων ήρθαν εκτός μεγάλης περιοχής με σουτ του Χαρίση (62’) και του Νάτσου (68’).

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η Λαμία ήταν αυτή που βρήκε το γκολ για να ξαναπάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 76’ ο Ρισβάνης έκανε το τραγικό λάθος. Ο αρχηγός του Ατρόμητου κράτησε την μπάλα περισσότερο από όσο θα έπρεπε, ο Ρόμανιτς του την έκλεψε και τη στιγμή που ξεπέρασε και τον Θεοδωράκη ανατράπηκε, κερδίζοντας το πέναλτι. Την ευθύνη ανέλαβε ο Τουράμ που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1.

Εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν… Λαμία, ο Βέλλιος που είχε περάσει ως αλλαγή πέτυχε το γκολ της σεζόν ή τουλάχιστον έβαλε γερή υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο βραβείο. Δύο λεπτά μετά το γκολ του Τουράμ, ο Νάτσος έβγαλε τη σέντρα για τον Έλληνα επιθετικό κι αυτός αφού κοντρόλαρε, έκανε το ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με την τροχιά που πήρε η μπάλα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη.

Μάλιστα, ο Βέλλιος πέτυχε και δεύτερο γκολ ένα λεπτό αργότερα, αλλά αυτό σωστά δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος από την άμυνα της Λαμίας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που δημιούργησε τη μοναδική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μανούσος στο 86′ με αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Βασιλόγιαννης (46′ Τουράμ), Πλιάτσικας, Καραμάνος (86′ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (90+2′ Τσούκαλος), Δημούτσος, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Θεοδωράκης, Γούρας, Χαρίσης, Ούμπιντες (69′ Ανδρούτσος), Μάντσον, Νάτσο, Ενσικουλού (69′ Βέλλιος), Μανούσος, Κατράνης, Ρισβάνης, Ρόσα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ