aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Έπνιξε» τον ΠΑΣ ο Παναιτωλικός!

Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες». Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ για την 7η αγωνιστική της Super League, με δύο τέρματα του Μάζουρεκ (43’, 90+5’) και έφτασε τους 11 βαθμούς, φιγουράροντας, πλέον στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Την ώρα, που οι γηπεδούχοι έμεναν στους έξι βαθμούς με την τρίτη σερί ήττα που έκαναν. 

Σχεδόν… αψεγάδιαστο τακτικά το ματς των φιλοξενούμενων, που τους Ηπειρώτες και ουσιαστικά δεν ένιωσαν μεγάλη πίεση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Το ματς

Καλύτερα… διαβασμένος παρουσιάστηκε ο Παναιτωλικός στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μπορεί να είχε σχεδόν τις ίδιες (αριθμητικά) καλές στιγμές (ήταν λίγες συνολικά), αλλά συνολικά έγειρε υπέρ του πλάστιγγα, χωρίς να υπολογίζεται μόνο το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν και την καλύτερη ευκαιρία σε αυτό το χρονικό διάστημα, κατάφεραν να… ράψουν το ματς στα μέτρα τους στα πρώτα 45 λεπτά. Δεν απειλήθηκαν πολύ από τον αντίπαλο, που έπαιζε και στην έδρα του, παίζοντας με τις γραμμές κοντά και κατάφεραν να δημιουργήσουν και κινδύνους, ποντάροντας αρκετά και στην κόντρα-επίθεση.

Έπειτα από το αρχικό… ζέσταμα, που κράτησε περίπου δέκα λεπτά, στα οποία δεν σημειώθηκε κάποια καλή φάση στην ιστορία της αναμέτρησης, η ομάδα του Δέλλα άγγιξε το 0-1. Ο Ντίας βρέθηκε κοντά στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, βρήκε με κάθετη τον Μοράρ, που προσπάθησε με περίτεχνο τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 11’. Έσκαψε την μπάλα, αλλά ο Βελλίδης με… τάπα, του αρνήθηκε το γκολ και στη συνέχεια ο Μιχαήλ απομάκρυνε.

Με μικρή χρονική απόσταση, ο ΠΑΣ βρήκε δύο φάσεις που παραλίγο να του φέρουν κάτι καλό. Με το «τσαφ» του Μαλή, που παραλίγο να στείλει (14’) την μπάλα προς την εστία της ομάδας του και το γύρισμα του Κούζικ για τον Κρίζμαν, στο οποίο παρενέβη η ομάδα των φιλοξενούμενων. Η καλύτερη προσπάθεια των Ηπειρωτών έφερε την άστοχη κεφαλιά (26’) του Μιχαήλ μετά από κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός άφησε στη… μέση κάποιες προσπάθειες από τα πλάγια, αλλά αυτό δεν επαναλήφθηκε στο 43’, όταν ο Μπαρμπόσα σέντραρε γλυκά από τα’ αριστερά και ο Μάζουρεκ που έκανε ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα και άλμα στο κατάλληλο τάιμινγκ, ανοίγοντας το σκορ με σκαστή κεφαλιά.

Παραλίγο να βρει αστραπιαία την απάντηση ο ΠΑΣ, διότι λίγο μετά τη σέντρα, ο Ξύδας βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και κέρδισε μόνο ένα κόρνερ. Η φάση θα έπρεπε να σταματήσει νωρίτερα, διότι ο Κρίζμαν έκανε κοντρόλ με το χέρι.

Το γεγονός ότι ο αγώνας δεν πήγαινε καλά για τον ΠΑΣ φάνηκε και από το γεγονός ότι η πρώτη αλλαγή έγινε σχετικά νωρίς, με τον Γιάννη Πετράκη να βάζει αμέσως μετά την ανάπαυλα τον Αποστολόπουλο αντί του Απ. Σκόνδρα. Ώστε να διορθώσει κάπως τα κακώς κείμενα. Θα περίμενε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στον αντίπαλο για να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να στριμώξει τον Παναιτωλικό, να τον αγχώσει και να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο, όπως κάνει συνήθως.

Τα σουτ των Βιντάλ (66’) και Αθανασιάδη (77’) δεν γινόταν να προβληματίσουν τους φιλοξενούμενους, που όποτε έβρισκαν πρόσφορο έδαφος, «χτυπούσαν» στην κόντρα επίθεση. Με αυτόν τον τρόπο και με τον ΠΑΣ να έχει βγει μπροστά, παίζοντάς τα όλα για όλα, βρήκε τρεις καλές φάσεις στις καθυστερήσεις. Με την προβολή του Μάζουρεκ, στην οποία είχε απάντηση ο Βελλίδης και με την προβολή του Μανά από κοντά, λίγο πριν (σε επόμενη φάση) μοιράσει για τον Μάζουρεκ, που πλάσαρε ψύχραιμα από κοντά για το 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ