aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ

Μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα, τα δύο εντός έδρας, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες. Με τα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 77΄, 90΄ και του Χρήστου Αραβίδη στο 87΄ η Ένωση επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι οι νίκες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΑΕΚ η επιτυχία επί του Πλατανιά έχει διπλή σημασία, καθώς οι παίκτες του Ζοζέ Μοράις ήταν πέραν του δέοντος αγχωμένοι από το πρώτο λεπτό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βγάλουν φάσεις και να απειλήσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά. Έστω και χωρίς να πιάσουν καλή εμφάνιση, όμως, από μία στημένη φάση στο 77΄, ο Πέτρος Μάνταλος κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Σωτηρίου (η μπάλα βρήκε πάνω στον πεσμένο γκολκίπερ των Κρητών και μετά κατέληξε στα δίχτυα) και με αυτό τον τρόπο άνοιξε ο δρόμος για τον θρίαμβο, τουλάχιστον, με βάση την εξέλιξη του αγώνα.

Αυτός που «σφράγισε» τη νίκη, πάντως, ήταν ο παίκτης που με βάση το ρεπορτάζ ετοιμάζει τις βαλίτσες του γι άλλες πολιτείες τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Χρήστος Αραβίδης. Στο 87΄ από την προσπάθεια του Μάνταλου από κοντά έγραψε το 2-0 μέσα σε πανηγυρισμούς από την εξέδρα, ενώ ακριβώς στην εκπνοή και πάλι ο Μάνταλος έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Ο Πλατανιάς στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μέρος και σε γενικές γραμμές δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, που σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς εμφάνισαν αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, σε συνδυασμό με κακή κυκλοφορία της μπάλας. Ως εκ τούτου είχαν μόλις δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο με τα σουτ των Αραβίδη και Αλμέιδα που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σωτηρίου.

Η εικόνα της Ένωσης ήταν τέτοια που με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου από τον Γκράνα μερίδα των οπαδών αποδοκίμασαν τους παίκτες που κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια. Φάσεις, πάντως, δεν έβγαλε ούτε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στο διάστημα αυτό, απλά ο τρόπος που ο Πλατανιάς αντιμετώπιζε το ματς ήταν σαφώς πιο ορθόδοξος από εκείνον των «κιτρινόμαυρων».

Για 75 λεπτά η εικόνα του αγώνα ήταν η ίδια με την ΑΕΚ να θέλει αλλά να μην μπορεί. Στο τελευταίο 15λεπτο, όμως, μίλησαν, ο αρχηγός και ο αγαπημένος της εξέδρας και όλα ξεχάστηκαν…

Διαιτητής: Χρ. Γκράνας

Κίτρινες: Μάνταλος, Λαμπρόπουλος

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63΄ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο (90΄+2 Τσέλιος), Αλμέιδα (63΄ Πέκχαρτ)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80΄ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67΄ Μενδρινός), Ντεβέσα (67΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ