aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕπιστολή ΟΣΦΠ σε FIFA: «Ευνοούνται μόνιμα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αδικούμαστε κατάφωρα»

Επιστολή ΟΣΦΠ σε FIFA: «Ευνοούνται μόνιμα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αδικούμαστε κατάφωρα»

Tην 11η επιστολή της μέσα σε διάστημα 9 μηνών, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στους προέδρους της FIFA και της UEFA την Παρασκευή (1/6). Με αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» επί της ουσίας καταφεύγουν για ακόμη μια φορά στις διεθνείς ομοσπονδίες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία θεωρούν πως ευνοούν σταθερά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός θίγει αρχικά το θέμα του Τελικού Κυπέλλου του ΟΑΚΑ με τα επεισόδια και όλα όσα καταγράφηκαν, σημειώνοντας ότι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν πρακτικά ατιμώρητες. Έπειτα, για το θέμα της διαιτησίας κατά τη φετινή σεζόν, οι Πειραιώτες ζητούν την καρατόμηση των διαιτητών που συνδέθηκαν με ευνοϊκά αποτελέσματα των δύο «Δικεφάλων» στο πρωτάθλημα, αλλά και την απομάκρυνση Τριτσώνη – Κουκουλάκη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Τέλος, καταπιάνονται και με τις πρόσφατες αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων, κάνοντας λόγο για ευθεία πολιτική παρέμβαση.

Αναλυτικά, τα θέματα που περιλαμβάνει η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε FIFA και UEFA:

1. Τελικός Κυπέλλου: Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κατέστρεψαν το ΟΑΚΑ, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλαν στο γήπεδο, άναψαν φωτιές, είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να προχωρήσει σε 14 συλλήψεις.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι τα επεισόδια δεν αποτυπώθηκαν στις εκθέσεις των παρατηρητών του αγώνα, ούτε ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν ατιμώρητες.

2. ΚΕΔ/Διαιτησία: Ο Ολυμπιακός δηλώνει ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής της FIFA στην ΕΠΟ για τον ορισμό τρίτου αλλοδαπού μέλους, το οποίο μαζί με τους κ.κ. Περέιρα και Μαρίν θα είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς διαιτητών, όμως ζητεί να φύγουν από την ΚΕΔ οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης και να μη συμμετέχουν στις συσκέψεις.

Επίσης, ζητεί την έξοδο από τους πίνακες όσων διαιτητών συνδέθηκαν με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αναφέροντας συγκεκριμένους αγώνες.

Πρόκειται για οκτώ ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» κι άλλα οκτώ της «Ενωσης», ενώ καταγράφονται και εννέα αναμετρήσεις που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Σε κάθε ένα από τα 25 ματς αναφέρεται το όνομα του διαιτητή και η φάση ή φάσεις που “αδικήθηκε” ο Ολυμπιακός ή “ευνοήθηκαν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Επιπλέον, η πλευρά των Πειραιωτών ζητεί στους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος να ορίζονται ξένοι διαιτητές και όσοι διαιτητές “συνδέθηκαν” με αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να φύγουν από τους πίνακες.

3. Πειθαρχικά όργανα: Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται με links στα επεισόδια που έγιναν στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν ποινές ανάλογες των επεισοδίων, ενώ εκτός από “ατιμωρησία” κάνουν λόγο και για ευθεία πολιτική παρέμβαση στον χρόνο και στο περιεχόμενο των αποφάσεων, χωρίς να δίνουν περαιτέρω στοιχεία.

Παράλληλα, χαιρετίζουν την απόφαση της FIFA να θέσει χρονικό περιορισμό στην έκδοση των αποφάσεων των δικαστικών οργάνων και στον ορισμό του CAS ως του τελευταίου οργάνου που μπορούν να προσφύγουν οι ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ