aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Μουλέν!

Με κάθε επισημότητα πλέον, ο Τιμπό Μουλέν αποτελεί παίκτη του ΠΑΟΚ καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο του Βορρά. H σχετική ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ: «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Τιμπό Μουλέν από την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Γάλλος μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας».

Γεννημένος στην γαλλική πόλη Φλερ στις 13 Ιανουαρίου του 1990, ο Μουλέν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομώνυμη τοπική ομάδα και το 2004 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Καέν. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Οσέρ για την Ligue 1, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και κλήθηκε στην Εθνική Γαλλίας U19. Την πρώτη του σεζόν συμπλήρωσε 18 συμμετοχές πριν μετακομίσει με την μορφή δανεισμού στην Σατορού.

Στην Ligue 2, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο φτάνοντας τους 31 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις κι έχοντας ως απολογισμό τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Καέν, η οποία αγωνιζόταν εκείνη την σεζόν στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και αγωνίστηκε σε 22 αναμετρήσεις σκοράροντας μία φορά και μετρώντας δύο ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2013 η Κλερμόν ανακοίνωσε την απόκτησή του και του έδωσε από την πρώτη στιγμή σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Στην πρώτη του σεζόν, στην Ligue 2, έπαιξε σε 34 αγώνες, σκόραρε τρεις φορές και μοίρασε ένα γκολ, επιδόσεις που επανέλαβε και την επόμενη σεζόν, με 35 παιχνίδια, δύο γκολ και δύο ασίστ. Το καλοκαίρι του 2015 έμεινε ελεύθερος και αποδέχθηκε την πρόταση της Βάασλαντ Μπέβερεν και την πρόκληση του βελγικού πρωταθλήματος. Στο Βέλγιο ήρθε η αγωνιστική του έκρηξη. 33 παιχνίδια, τέσσερα γκολ και δέκα ασίστ σε περίπου 3.000 αγωνιστικά λεπτά.

Οι εμφανίσεις του έφεραν προτάσεις στη βελγική ομάδα και αυτή που κέρδισε στην διεκδίκησή του ήταν η Λέγκια Βαρσοβίας. Στην Πολωνία ο Μουλέν πήρε άμεσα φανέλα βασικού και στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 45 συμμετοχές, τρία γκολ και επτά ασίστ, έχοντας συμπαίκτη τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς . Highlight, μάλιστα, ήταν το εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από ασίστ του Πρίγιοβιτς στους ομίλους του Champions League. Το φινάλε της σεζόν τον βρήκε πρωταθλητή Πολωνίας, όντας μάλιστα καθοριστικός στον δρόμο για τον τίτλο.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί σε 26 αγώνες, με τρία γκολ και μία ασίστ, πριν αποφασίσει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να αποδεχθεί την πρόκληση του ΠΑΟΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ