aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επική ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό

Σε ένα ματς βγαλμένο από σενάριο ταινίας του Χίτσκοκ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Απόλλωνα με 4-3 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο ημίχρονο. Όμως, στην επανάληψη κατάφεραν αυτό που έμοιαζε απίστευτο. Όχι τόσο λόγω του σκορ, όσο της κακής τους εικόνας. Σημαντικότατη, στην επιχείρηση ανατροπής, ήταν η συμβολή του Ουζουνίδη. Η είσοδος των Μπεργκ και Λουντ βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοση των «πράσινων». Και σε συνδυασμό με την καθίζηση των γηπεδούχων το 2-0 έγινε 3-4.

Το πρώτο 45λεπτο δεν προδίκαζε τα όσα – ακατάλληλα για καρδιακούς – θ’ ακολουθήσουν στην επανάληψη. Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε σοβαρός, συνειδητοποιημένος τι θέλει και πως θα το πάρει. Απέναντι του είχε έναν άκρως προβληματικό Παναθηναϊκό. Με κακή ανάπτυξη, λανθασμένες τελικές επιλογές και τραγική αμυντική λειτουργία. Έτσι ήρθε φυσιολογικά το 2-0, χάρη στα δύο τέρματα του Σιατραβάνη (11′, 43′). Μάλιστα η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η είσοδος των Μπεργκ, Λουντ, αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον έλεγχο και πιο ορθολογική αγωνιστική συμπεριφορά. Αντίθετα ο Απόλλωνας μάλλον είχε επαναπαυθεί στα κεκτημένα. Το πρώτο καμπανάκι, για τους γηπεδούχους, «χτύπησε» στο 54′, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μπεργκ.

Το γκολ αυτό… έδωσε πνοή στους «πράσινους» και δημιούργησε άγχος και εκνευρισμό στους γηπεδούχους. Αυτό ήταν ξεκάθαρο στις κινήσεις και τις επιλογές, αμφοτέρων. Και επισφραγίστηκε με την ισοφάρισε από τον Εμποκού (61′) και την ολική ανατροπή από τον Λέτο (65′). Ένα δεκάλεπτο «φωτιά» για τον Παναθηναϊκό και καταστροφή για τον Απόλλωνα.

Όμως η αναμέτρηση δεν είχε τελειώσει. Ο Ντάσιος προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας κάνοντας το 2-4 στο 74’. Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το 3-4, μ’ εύστοχο σχτύπημα πέναλτι του Σιατραβάνη. Το οποίο εκτός από το γκολ έφερε και αριθμητικό μειονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Σωστά αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ρέις που ανέτρεψε τον Αλμπάνη.

Όπως καταλαβάινει κάποιος τα εναπομείναντα λεπτά ήταν δραματικά. Και ο αγώνας στην κόψη του ξυραφιού. Στο 83′ σουτ από τον Κονέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Λέτο – περίπου από το κέντρο – έστειλε την μπάλα μακριά από το άδειο τέρμα. Τελικά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και το θρίλερ σταμάτησε. Ο Παναθηναϊκός με επική ανατροπή κατάφερε να προοκριθεί στους «16» και ο Απόλλωνας κατάφερε να χάσει μια δική του επιτυχία.

Τα αποτελέσματα:

Απόλλων – Παναθηναϊκός 3-4

ΟΦΗ – Ηρακλής 2-1

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

ΟΦΗ 6 (4-3)

Παναθηναϊκός 4 (5-5)

Ηρακλής 4 (4-2)

Απόλλων 3 (4-7)

ΣΚΟΡΕΡΣ: 11′ , 43′, 75′ πεν Σιατραβάνης, 74′ Ντάσιος αυτ. – 54′ Μπεργκ, 61′ Εμποκού, 65′ Λέτο,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 12′ Τζάνης, 18′ Πάνος, 41′ Ντάσιος – 64′ Λουντ, 67′ Ρέις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισα)

Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85′ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85′ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70′ Τσιάρας), Σιατραβάνης, Αλμπάνης, Πετρόπουλος.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβάνοφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46′ Λουντ), Pέις, Εμπουκού, Mπουμάλ, Bιγιαφάνιες (46′ Μπεργκ), Λέτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ