aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕπιδόσεις που σκορπούν έντονο προβληματισμό

Επιδόσεις που σκορπούν έντονο προβληματισμό

O Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα μετά από εννιά αγωνιστικές καθώς ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Έτσι οι επιδόσεις των πρωταθλητών Ελλάδας θυμίζουν εκείνες των «πέτρινων χρόνων», καθώς η τελευταία φορά που είχαν κάνει τρεις ήττες τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 1994/95. 

Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι την 8η αγωνιστική είχαν χάσει εκτός έδρας από ΟΦΗ (1-0), Αθηναϊκό (1-0) και ΠΑΟΚ (3-0), ενώ την 9η αγωνιστική έχασαν ξανά – αυτή τη φορά εντός έδρας – από την ΑΕΚ με σκορ 1-0. Παράλληλα, οι Πειραιώτες είχαν να γνωρίσουν τρεις ήττες πριν φύγει ο Οκτώβριος από το 1985, όταν και είχαν χάσει κατά σειρά εκτός έδρας από Λάρισα (2-1), Πανιώνιο (1-0) και Εθνικό (2-0).

Από εκεί και πέρα για να βρούμε την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός απέφυγε την ήττα σε εκτός έδρας ντέρμπι (δηλαδή αγώνα με έναν εκ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) θα πρέπει να γυρίσουμε πάνω από δύο χρόνια πίσω, στις 4 Οκτωβρίου του 2015, όταν με τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου και σκόρερ τους Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Μπράουν Ιντέγε είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μεσολάβησε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ μετά από απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Παππά και ακολούθησαν έξι συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες σε ντέρμπι πρωταθλήματος για τους «ερυθρόλευκους», κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Θέλετε κι άλλα; Ο Oλυμπιακός τα τελευταία χρόνια τα βρίσκει σκούρα στη Λεωφόρο και χθες το βράδυ ηττήθηκε ξανά, όπως και πέρυσι, με 1-0 από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Μάλιστα η εικόνα του ματς, τουλάχιστον μέχρι και το γκολ του Βιγιαφάνιες, θύμιζε για τους «ερυθρόλευκους» την περσινή αναμέτρηση στην οποία και μέτρησαν μία τελική σε ολόκληρο το ματς! Έτσι αν υπολογίσουμε και το πρώτο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα, όπου η ομάδα του Τάκη Λεμονή δεν είχε καμία τελική ευκαιρία, τότε ο Ολυμπιακός κατάφερε σε τρία ημίχρονα στη Λεωφόρο να κάνει μόλις μία τελική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ