aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έπιασε κορυφή με πέναλτι-φάντασμα

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει πια η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας (έπαιξε στο Περιστέρι) με 1-0, χάρις στο πέναλτι που (κακώς) καταλόγισε ο διαιτητής Βάτσιος κι εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 81΄. Εν αναμονή της σημερινής συνάντησης ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος, οι «κιτρινόμαυροι» προσπέρασαν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και περιμένουν την επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Μπάμπης Τεννές. Στο τέρμα ήταν ο Παπαδόπουλος, στην άμυνα οι Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, στα αμυντικά χαφ οι Μπλάζιτς, Όμο, στην τριάδα μπροστά τους οι Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα και στην κορυφή ο Βάντερσον. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ επίσης με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, στην τριάδα οι Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης και στην κορυφή ο Αραούχο.

Η Ένωση έδωσε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα και η αντίπαλός της ανταποκρίθηκε. Οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν την κατοχή και δοκίμασαν την τύχη τους με κάποια σουτ των Μάνταλου (2΄), Κλωναρίδη (9΄), Αϊντάρεβιτς (15΄), που είτε απέκρουσε ο Παπαδόπουλος είτε πέρασαν άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ανήκε στους τυπικά γηπεδούχους. Στο 31ο λεπτό ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε από κοντά αλλά πλάγια δεξιά, ο Ανέστης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπλάζιτς έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ.

Η ΑΕΚ αύξησε ακόμη περισσότερα την πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55΄, σε διώξιμο με γροθιά του Παπαδόπουλου από εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς, ο Μπακασέτας σούταρε και οι αμυντικοί της Λαμίας απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.Με την κατοχή να έχει φτάσει ακόμη και στο 80%-20%, οι «κιτρινόμαυροι» έβλεπαν το χρόνο να περνά και τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Μάνταλου (72΄) και το πλασέ του Αϊντάρεβιτς (76΄), ώσπου στο 80ό λεπτό καταγράφηκε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Λιβάια δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Ακόστα εκτός περιοχής, έπεσε μέσα και ο Βάτσιος έδωσε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε, με τον Χριστοδουλόπουλο να διαμορφώνει στο 81΄ το τελικό σκορ από τα 11 μέτρα.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (90΄+1 Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος (87΄ Τσούκαλος), Πίτι (84΄ Λινάρδος), Ακόστα, Βάντερσον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46΄ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (73΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Κλωναρίδης (64΄ Λιβάια), Αραούχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ