aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕπέστρεψε... συντρίβοντας τον Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ!

Επέστρεψε… συντρίβοντας τον Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ!

Με άγριες διαθέσεις άνοιξε το 2018 ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στον Λεβαδειακό, έφτασε στο 5-0 στην Τούμπα κι επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας περιμένοντας «γκέλες» από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Το σκορ στην Θεσσαλονίκη άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Μάτος, ύστερα από σέντρα του Πέλκα. Η ομάδα του Λουτσέσκου παρότι είχε τα ηνία δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς νωρίτερα και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε η… καταιγίδα. Στο 48΄ ο Κάμπος έκανε το 2-0, στο 57’ ακολούθησε το 3-0 από τον Πρίγιοβιτς και δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Κάμπος έκανε το 4-0. Το τελικό σκορ στην Τούμπα διαμορφώθηκε ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς λίγο πριν το φινάλε (89’).

Αφεντικό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στην Τούμπα ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του έδωσε ο Λεβαδειακός και πίεσε αρκετά από τα αριστερά, όμως του έλειψε η μεγάλη ευκαιρία. Οι Βοιωτοί από την μεριά τους προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, ωστόσο, δεν κατάφεραν να αγχώσουν τον Πασχαλάκη. Σε ένα σημείο όπου οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν ιδιαίτερο ρυθμό, άνοιξαν το σκορ με τον Πέλκα να βλέπει την εξαιρετική κίνηση του Μάτος στο πίσω δοκάρι και τον Βραζιλιάνο να κάνει το 1-0 στο 18ο λεπτό.

innerΤο γκολ, που ήρθε σε κρίσιμο χρονικό σημείο, βοήθησε την ομάδα του Λουτσέσκου, που όμως δεν κατάφερε να «τελειώσει» το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν αφοσιωμένοι στο πλάνο τους και συνέχιζαν να ψάχνουν με υπομονή τις αντεπιθέσεις. Έτσι και μάλιστα χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα, άγγιξαν το 1-1 στο 41’ όμως ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα άουτ με κοντινό πλασέ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με το προβάδισμα στο αποδυτήρια.

Καταιγίδα ήταν ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λημνιό και στο… καπάκι διπλασίασαν τα τέρματά τους με ωραίο σουτ του Κάμπος (48’). Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πανεύκολα για τους παίκτες του Λουτσέσκου, που στο 57’ έκαναν το 3-0 με τον Πρίγιοβιτς να παίρνει το ριμπάουντ ύστερα από την κακή απόκρουση του Επασί στο σουτ του Λημνιού και να πλασάρει στην κενή εστία. Οι Βοιωτοί δεν μπορούσαν να σηκώσουν με τίποτα κεφάλι, το πλάνο τους είχε πάει περίπατο και στο 59’ δέχτηκαν και τέταρτο γκολ έπειτα από ωραίο τσίμπημα του Κάμπος πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

inner

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχαν τα λεπτά μέχρι το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ όπως ήταν φυσιολογικό έβγαλε το πόδι απ’ το γκάζι, ενώ οι παίκτες των Βοιωτών προσπαθούσαν να μην ξεφύγει κι άλλο το σκορ. Το ματς πάντως συνέχισε να έχει φάσεις και ρυθμό, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε και το τελικό σκορ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 89ο λεπτό, ύστερα από παράβαση που του έκανε ο Αντιλέχου.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (46’ Τσίμιροτ), Μαουρίσιο, Πέλκας (77’ Κουλούρης), Λημνιός (64’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Φαβάρο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (58’ Μπελγκαζουανί), Νιάσε (63’ Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι, Γιακουμάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ