aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈνα μήνα στον πάγο ο Τουρέ και... αδειάζει η κλεψύδρα του

Ένα μήνα στον πάγο ο Τουρέ και… αδειάζει η κλεψύδρα του

H δεύτερη θητεία του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής εξελίσσεται ως η απόδειξη στη ρήση που θέλει την Ιστορία να επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ούτε η ομάδα περίμενε την πρακτικά μηδενική έως τώρα προσφορά του, ούτε ο ίδιος ο 35χρονος ποδοσφαιριστής πιθανότατα περίμενε τόσο δύσκολα τα πράγματα στην πολυπόθητη για τον επιστροφή του στο Λιμάνι.

Κάτι ο υψηλός ανταγωνισμός για την ενδεκάδα, κάτι τα μαζεμένα κρίσιμα ματς μετά τις βαθμολογικές απώλειες σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι η δική κυρίως ανετοιμότητα από όταν έμεινε ελεύθερος από τη Σίτι, έχουν οδηγήσει τον Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά στο να μην τον υπολογίζει.

Μετά την προπόνηση της Κυριακής, ο Πορτογάλος τεχνικός έκοψε και πάλι τον Τουρέ από την αποστολή, κάτι που σημαίνει πως ο 35χρονος σούπερσταρ, μετά το ματς της 12ης αγωνιστικής θα κλείσει έναν ολόκληρο μήνα στον… πάγο. Τελευταία φορά που βρέθηκε σε αποστολή ήταν στο 5-1 επί της Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη, στις 8 Νοεμβρίου, όταν είχε αγωνιστεί κιόλας. Έκτοτε, κατά σειρά έμεινε εκτός αποστολής στα ματς με Παναθηναϊκό (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Μπέτις (εκτός) και τώρα κόντρα και σε αυτό με τον Παναιτωλικό το βράδυ της Δευτέρας.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από εκείνο το ματς κόντρα στους πρωταθλητές Λουξεμβούργου για το Europa League, ο μάνατζέρ του, Ντμίτρι Σέλουκ, είχε απασφαλίσει μιλώντας στο SDNA, λέγοντας πως η πλευρά του παίκτη θα σκεφτεί ακόμη και το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό ενόψει Ιανουαρίου αν δεν αυξηθεί ο χρόνος συμμετοχής του. Έκτοτε, αυτός ο χρόνος παραμένει στα… προηγούμενα 222 λεπτά και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι παρά ένα ηχηρό μήνυμα προπονητή και διοίκησης προς όλους τους ποδοσφαιριστές. Οι Πειραιώτες έπαθαν και έμαθαν τα τελευταία χρόνια όταν στα αποδυτήρια της ομάδας καθένας έλεγε και έκανε του κεφαλιού του και πλέον η περίσταση φαίνεται ιδανική για ένα καλό μάθημα: κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα, ακόμη κι αν λέγεται Γιάγια Τουρέ και αμείβεται με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως!

Μετά από τη συνέντευξη Σέλουκ, αξίζει να σημειωθεί πως στου Ρέντη είχαν δοθεί εκατέρωθεν εξηγήσεις. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν εκφράσει τη δυσφορία τους για τις τακτικές του Ουκρανού μάνατζερ τόσο στον ίδιο όσο και τον παίκτη, ο Ιβοριανός είχε υποστηρίξει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι θα συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο περιμένοντας τις ευκαιρίες του προπονητή του. Σε γενικές γραμμές, από το Λιμάνι διέρρεε ότι το θέμα που φάνηκε να υπάρχει θα έπρεπε να θεωρείται λήξαν. Ωστόσο, τα γεγονότα αποδεικνύουν το προφανές: εκεί που υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Πλέον, μετά από ένα ακόμη ματς που θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση, δεν θα είναι υπερβολή αν ειπωθεί ότι ο Γιάγια Τουρέ πρέπει να θεωρείται «ξένο σώμα» από τον Ολυμπιακό και πως θα είναι έκπληξη αν η δεύτερη καριέρα του στο Λιμάνι συνεχιστεί και μετά τον χειμώνα.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, ο Αφρικανός χαφ μετράει μόλις 5 συμμετοχές με 222 λεπτά, 110 στο Europa League, 54 στο πρωτάθλημα και 58 στο Κύπελλο. Έχει μείνει εκτός αποστολής στα 11 από τα συνολικά 17 παιχνίδια του Ολυμπικού από όταν υπέγραψε, ενώ ένα ακόμη έχει δει από τον πάγκο. Υπενθυμίζεται δε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο 2,5 εκατ. με μπόνους υπογραφής άλλων 2 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ