aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈμεινε όρθιος στο «Βικελίδης» ο ΟΦΗ, ρεσιτάλ αστοχίας από τον Άρη

Έμεινε όρθιος στο «Βικελίδης» ο ΟΦΗ, ρεσιτάλ αστοχίας από τον Άρη

Άρης και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην πρεμιέρα τους στη Σούπερ Λίγκα, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν σωρεία ευκαιριών.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 18’ με τον Μεγιάδο κι ενώ στο 11’ οι «κίτρινοι» είχαν δοκάρι με τον Μαρτίνες.

Η ομάδα του Παντελίδη ανέβασε την πίεσή της στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε ασφυκτικά για να ισοφαρίσει στο 69’ με τον Σάσα.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ακόμα ένα δοκάρι στο 48’ με τον Ιντέγε, ενώ έχασαν και πέναλτι στο 55’ με τον Ντιγκινί. Ντεμπούτο για τους Κρητικούς έκανε ο τεχνικός Γιώργος Σίμος.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικές διαθέσεις το παιχνίδι και με στόχο να προσφέρουν καλό θέαμα. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον ΟΦΗ, με τον Σεμέντο να βρίσκεται αφύλαχτος στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ (7’).

Ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες τέσσερα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Φετφατζίδης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισε στον Μαρτίνες, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου (11’).

Στην εξέλιξη της προαναφερθείσας φάσης, οι Κρητικοί έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Μάνο να παίρνει την κεφαλιά προ του Έμαν, που έκανε την έξοδο, ωστόσο ο Δεληζήσης επέστρεψε στην άμυνα και έδιωξε.

Η καλή απόδοση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 18’, με τον Κοροβέση να σεντράρει από αριστερά και να τον βρίσκει τον Μεγιάδο, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έμαν για το 0-1.

Από ‘κει και πέρα, ο ΟΦΗ περιορίστηκε κάπως και «παραχώρησε» την πρωτοβουλία των κινήσεων στον Άρη, που όμως δεν είχε τον τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Σίμου.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους «κίτρινους», με τον Ντιγκινί να κλέβει την μπάλα, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει υπό πίεση, αλλά ο Σωτηρίου του είπε «όχι» (42’). Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο φινάλε του πρώτου μέρους, που βρήκε τον ΟΦΗ να προηγείται στο σκορ (0-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Παντελίδη μπήκαν… αγριεμένοι και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί. Μάλιστα, στο 48’ είχαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν: ο Σούντγκρεν σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Σωτηρίου έδιωξε, με τον Ιντέγε να παίρνει το ριμπάουντ -χωρίς να είναι οφσάιντ- και με προβολή επιχείρησε να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 55’ κέρδισε πέναλτι, σε μια φάση που ο Ιντέγε ανατράπηκε από τον Κοροβέση στην περιοχή. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Ντιγκινί, αλλά η εκτέλεσή του ήταν τραγική και η μπάλα κατέληξε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Ιντέγε να βρίσκεται ανενόχλητος στη μικρή περιοχή και να πλασάρει, όμως πάλι ο Σωτηρίου τον νίκησε κατά κράτος.

Η υπεροχή και η πίεση των «κιτρίνων» απέδωσε καρπούς στο 69’, με τον Φετφατζίδη να «αδειάζει» την άμυνα των φιλοξενούμενων και να πασάρει εξαιρετικά στον Σάσα, ο οποίος σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Σωτηρίου για να ισοφαρίσει (1-1).

Μετά το γκολ, οι προσπάθειες των γηπεδούχων εντάθηκαν με στόχο την ολική ανατροπή. Στο 79’ οι παίκτες του Παντελίδη κυκλοφόρησαν την μπάλα, με τον Ντιγκινί να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Σωτηρίου έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Από την άλλη, οι Κρητικοί είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 87’, με τον Σασί να φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις (91′) καταγράφηκε η τελευταία ευκαιρία του ματς, με τον Ροζ να κάνει την κεφαλιά-πάσα στον Ιντέγε, που προσπάθησε μέσα από τη μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά απέτυχε. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Παντελίδης): Έμαν – Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ – Σάσα, Ματίγια – Μαρτίνες (63’ Λάρσον), Φετφατζίδης (80’ Τόνσο), Ντιγκινί (88’ Γιουνές) – Ιντέγε

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου – Μαρινάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Κοροβέσης – Μεγιάδο, Νέιρα (89’ Μπράουν) – Σεμέντο (71’ Σασί), Ναμπί (81’ Σακόρ), Τσιλιανίδης – Μάνος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ