aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕλεύθερος ο Καρέλης, αποφασίζει το «τριφύλλι»

Ελεύθερος ο Καρέλης, αποφασίζει το «τριφύλλι»

Το εμπόδιο της Γκενκ ανήκει στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε ομάδα θελήσει ν’ αποκτήσει τον Νίκο Καρέλη θα πρέπει να συζητήσει μόνο μαζί του και αυτό απλουστεύει την υπόθεση.

Ο βελγικός σύλλογος είχε οψιόν επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο, αλλά δεν την ενεργοποίησε. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση των Βέλγων με τον μάνατζερ του Καρέλη και δεν υπήρξε συμφωνία και στο οικονομικό. Προφανώς ν’ αποφάσιζαν την παραμονή του, αλλά με αρκετά μικρότερες αποδοχές, από τις 500.000 περίπου που προβλεπόταν. Γκενκ, λοιπόν, δεν υπάρχει πλέον για τον Καρέλη, ο οποίος, όπως τονίζουν και στη Θεσσαλονίκη, δεν πρόκειται να παραμείνει και στον ΠΑΟΚ.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, άλλωστε, ακόμα και μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς δεν πήρε συμμετοχές. Μετράει εννέα παιχνίδια (και τρία γκολ, όλα στο κύπελλο), ενώ πριν πάει στην Τούμπα είχε κι έναν αγώνα τον προηγούμενο Αύγουστο με τη Γκενκ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (πέρσι μετά την επιστροφή του από τη ρήξη χιαστών που υπέστη, έπαιξε σε 22 ματς και είχε 4 γκολ).
Αυτό που διαρρέει από το περιβάλλον του Καρέλη είναι ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση με τον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν αποκλείουν τίποτα για το επόμενο διάστημα. Η υπόθεση, όπως και να έχει, είναι στο χέρι του «τριφυλλιού». Ο προπονητής Γιώργος Δώνης κι ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας θ’ αναλύσουν (μάλλον μετά το Πάσχα) τα οικονομικά δεδομένα με τον Γιάννη Αλαφούζο, θα καταλήξουν στις ανάγκες του ρόστερ και θ’ αποφασίσουν αν η περίπτωση του Καρέλη είναι απ’ αυτές που… σηκώνουν οικονομικά κι αν ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ.

Με τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός, ο Καρέλης θεωρητικά μπορεί ν’ αγωνιστεί σε διάφορα σχήματα. Και μόνος του στην κορυφή και δεύτερος επιθετικός στο 3-5-2 ή το κλασικό 4-4-2 κι επίσης λίγο πιο πλάγια στο 3-4-3. Ο Καρέλης, παράλληλα, είναι σε εξαιρετική ηλικία (έκλεισε τα 27 τον περασμένο Φεβρουάριο) και θέλει να κάνει ένα restart.

Στο οικονομικό, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Τώρα, αυτό που γίνεται αντιληπτό από το περιβάλλον του διεθνούς επιθετικού, είναι ότι αναζητεί ένα συμβόλαιο που δεν βρίσκεται στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Κοντά σ’ αυτό που είχε στη Γκενκ. Με την πορεία του μετά τον τραυματισμό, βέβαια, δεν είναι και το πιο εύκολο να βρει μεγάλο συμβόλαιο. Θα κοιτάξει στο εξωτερικό (στην Ελλάδα δύσκολα θα ενδιαφερθεί άλλη ομάδα, ακόμα και η ΑΕΚ που τον ήθελε πέρσι) και θα περιμένει. Δεν θα είχε φυσικά αντίρρηση με την οικογένειά του να μείνει εντός συνόρων.

Ας υποθέσουμε ότι δεν βρίσκει έξω αυτό που ψάχνει και υποχωρεί στις 400.000 ή ακόμα και στις 350.000 ευρώ. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να τα δώσει ο Παναθηναϊκός αυτά τα χρήματα; Κι αν ναι, θεωρούν οι «πράσινοι» ότι ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ; Με δύο καταφατικές απαντήσεις, η δουλειά θα γίνει… Μην ξεχνάμε ότι είναι Έλληνας κι αυτό μετράει αρκετά στη φιλοσοφία των Νταμπίζα, Δώνη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ