aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να τερματίσει μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις, αν και δεν μπορεί να συμμετέχει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν λόγω των προβλημάτων που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια. Το επιβεβαίωσε ο Τσάβι Ρόκα σε δηλώσεις του στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό «RAC1».

«Ωστόσο, έχουμε προχωρήσει στις συζητήσεις μας με την ΟΥΕΦΑ ώστε να έχουμε την αδειοδότηση την επόμενη σεζόν. Η ΟΥΕΦΑ αντιλαμβάνεται την θέση μας και ήταν “ανοιχτή” και οι συνομιλίες εξελίχθηκαν θετικά, αλλά εξαιτίας του κορωνοϊού τα πάντα “πάγωσαν” και ήταν πολύ δύσκολο να αποκτήσουμε την άδεια από τώρα», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων.

Και συνέχισε: «Για εμάς, προφανώς, αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε πριν τη διακοπή, αλλά παράλληλα σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θέλουμε να κάνουμε καλά πλέι οφ, να τελειώσουμε με καλή δυναμική».

Για το πλάνο του, ο Ρόκα υπογράμμισε: «Στη διάρκεια της καραντίνας πέρασα πολλές ώρες δουλεύοντας πάνω σε διαφορετικά σενάρια, με διαφορετικούς προϋπολογισμούς και ως εκ τούτου με ποδοσφαιριστές που θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά». Και πρόσθεσε: «Η ιδέα είναι να προβλέψουμε τι μπορεί να συμβεί και να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε όταν έρθει η στιγμή να μπορέσουμε να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Καταλήγοντας, εάν υπάρχει πίεση στον Παναθηναϊκό, επισήμανε: «Ναι, αλλά αυτό είναι και στον άνθρωπο. Εγώ απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου, είμαι τελειομανής. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ με μεγάλο αντίκτυπο, τεράστια ιστορία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Η αίσθηση αυτή τη στιγμή είναι πως πρόκειται για ένα γίγαντα που βρισκόταν σε δύσκολες ώρες, αλλά σιγά – σιγά βρίσκει τον εαυτό του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ