aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Εκτέλεσε» τον Παναιτωλικό ο Άρης!

Τον… εκτέλεσε από τα έντεκα βήματα! Για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά από αυτό με την Ξάνθη ο Άρης σκόραρε από την άσπρη βούλα και πήρε διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά, κόντρα στον Παναιτωλικό τον οποίο και… λύγισε με 2-0 χάρη στις εκτελέσεις πέναλτι των Γκάμα (26’) και Ιντέγε (32’). Δεν μέτρησε γκολ του Μπαΐροβιτς για τους φιλοξενούμενους στο φινάλε με χρήση του VAR για οφσάιντ!

Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς πήραν δεύτερη στη σειρά νίκη, με τον Μίχαελ Ένινγκ να έχει δύο στα δύο στον πάγκο της ομάδας και να βλέπει την εξάδα να… πλησιάζει! Την ίδια ώρα, ο Παναιτωλικός παραμένει ακριβώς πάνω από τον ουραγό Πανιώνιο με μόλις δύο βαθμούς και αγνοεί τη νίκη μετά το πέρας των πρώτων οκτώ αγωνιστικών!

Τα ηνία του αγώνα πήρε εξ αρχής ο Άρης, δείχνοντας πως αυτός θα κάνει… κουμάντο. Μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι σκόραραν με ωραίο σουτ στην κίνηση του Ντιγκινί αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά καθώς ο Φετφατζίδης που του είχε γυρίσει την μπάλα ήταν εκτεθειμένος, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος έκανε μεγάλη επέμβαση σε προβολή του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ είχε το πάνω χέρι, έπαιζε στρωτό ποδόσφαιρο και κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον φοβισμένο Παναιτωλικό, του οποίου οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να… παγώσουν τον ρυθμό.

Η υπεροχή του Άρη, πάντως, μεταφράστηκε σε γκολ λίγο μετά το πέρας του πρώτου μισού του ημιχρόνου όταν ο Μπρούνο Γκάμα… άδειασε δύο αντιπάλους του και κέρδισε το πέναλτι, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ (26’), στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Γιαννακόπουλο στην αντίθετη. Σαν να μην έφθανε αυτό, επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον ίδιο τρόπο. Την παράβαση αυτή τη φορά κέρδισε ο Σούντγκρεν από τον Ντίας, με τον Ιντέγε να… εκτελεί τον Γιαννακόπουλο από τα έντεκα βήματα και να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Άρης λίγο έλειψε να βρει και τρίτο τέρμα αλλά ο Ιντέγε κόπηκε τελευταία στιγμή από θέση τετ-α-τετ και στην επαναφορά ο Σάσα δεν κατάφερε να βρει εστία!

Με αλλαγή για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Χάβο να περνάει στο ματς τον Μπιάι αντί του Τσιγγάρα. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος, πήραν τα ηνία και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι… έκατσαν στο υπέρ τους προβάδισμα. Μάλιστα, άγγιξαν το γκολ στο 50ο λεπτό όταν ο Μαρσιάλ έκανε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του κόρνερ αλλά για κακή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Την ώρα, όμως, που οι παίκτες του Χάβου πίεζαν και έψαχναν ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι και στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος αλλά τους τα… χάλασε ο Μοράρ που αποβλήθηκε αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Βέλεθ (60’).

Οι αλλαγές των δύο προπονητών, πάντως, στη συνέχεια και το γεγονός πως ο Παναιτωλικός έπαιζε με παίκτη λιγότερο, έριξαν τον ρυθμό και την ποιότητα του αγώνα. Και το τελευταίο δεκάλεπτο έδειχνε πως είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Είχε, βέβαια, πολλές φάσεις κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων αλλά και ένα γκολ του Μπαΐροβιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο δεν μέτρησε τελικά ποτέ αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και μετά την εξέταση του VAR.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα (66’ Μπα), Ματίγια, Ντιγκινί (66’ Ντουάρτε), Γκάμα (77’ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Γιαννακόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ (73’ Αριγίμπι), Μοράρ, Ντάλτσιο, Ντίαζ (80’ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Σανιά, Τσιγγάρας (46’ Μιμίτο), Μαρτιάλ, Σίεστεντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ