aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έκλεισε και τον «ζογκλέρ» του

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος αποτελεί το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ. Παιδί μεταναστών, μεγάλωσε στα προάστια των Βρυξελλών, όπου είχαν αποφασίσει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους οι γονείς του, αφήνοντας πίσω το Μαρόκο. Το νέο απόκτημα των ασπρόμαυρων έχει τη φήμη του πολυεργαλείου της μεσοεπιθετικής γραμμής και του «ζογκλέρ» της μπάλας.

Στο Βέλγιο όλα εξελίχθηκαν γρήγορα για τον Ομάρ, ο οποίος στα 11 του χρόνια ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ακαδημίες Diegem Sport και πέντε χρόνια αργότερα εντοπίστηκε και πήγε να παίξει ποδόσφαιρο στις μικρές ομάδες της Άντερλεχτ.

Το 2008 έφυγε για την Ιταλία. Η Μπρέσια ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του στην ποδοσφαιρική Ιταλία. Ύστερα από ουκ ολίγους δανεισμούς σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, τη σεζόν 2011-12 αναδείχθηκε ένας από τους κορυφαίους της Serie B, με 7 γκολ και 4 ασίστ, με τις εμφανίσεις του να αποτελούν το διαβατήριο για το μεγάλο άλμα. Η Νάπολι είχε «βάλει στο μάτι» τον Βελγομαροκινό επιτελικό και πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και αρκετά μπόνους για να τον κάνει δικό της το 2012.

Αυτός που κρυβόταν πίσω από τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις ήταν ο πασίγνωστος μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα. Αυτός βγήκε μπροστά και ανανεώθηκε ο δανεισμός του για ακόμη ένα χρόνο στην Τορίνο το καλοκαίρι του 2014, καθώς ούτε η Νάπολι ήθελε να τα χαλάσει με τον ατζέντη του. Η σχέση των δύο ανδρών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, έστω και αν ο Ραϊόλα από τον Πογκμπά έβγαλε 35.000.000 ευρώ, πολλά εκατομμύρια από τον Ντοναρούμα, ενώ από τον Ελ Καντουρί εισέπραξε μόλις 300.000 ευρώ όταν τον πήγε στη Νάπολι. Ήταν αυτός που πέρσι τον υπερασπίστηκε, δεν δίστασε να τα βάλει δημόσια με τον Μαουρίτσιο Σάρι, όταν τον «έκοψε» από τη λίστα της Νάπολι για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνη η κίνηση του Σάρι αποτέλεσε το τελευταίο χτύπημα για τον Βελγομαροκινό ποδοσφαιριστή. «Για μένα ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση», ομολόγησε ο Ελ Καντουρί, με τον Ραϊόλα να απορεί πώς ένας προπονητής που κάνει τα πάντα για να κρατήσει έναν παίκτη στην ομάδα, να μην τον δηλώνει στη λίστα της Ευρώπης. Όταν πήγε στην Εμπολι, δεν έδειχνε ότι θα μπει σε περιπέτειες και θα μπορούσε να παραμείνει στη Serie Α.

Τελικά, ένα κακό δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος, έφεραν την ομάδα της Τοσκάνης σε δύσκολη θέση και τελικά δεν αποφεύχθηκε ο υποβιβασμός. Η Serie B δεν τον «χωρούσε», έψαχνε μια νέα πρόκληση και μόλις ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι… φως ως προς την απόκτησή του, έκανε την κίνηση που έφερε και την οριστική (μετά από περιπέτειες) συμφωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ