aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Έκαψε» τον ΟΦΗ η Λαμία με Μπερτόλιο-Τομάς on fire!

«Έκαψε» τον ΟΦΗ η Λαμία με Μπερτόλιο-Τομάς on fire!

Συνεχίζει να προσθέτει τρίποντα στη συγκομιδή της η Λαμία! Η ομάδα του Μάκη Χάβου πήρε μεγάλη νίκη στην Κρήτη επικρατώντας 3-1 απέναντι στον ΟΦΗ κι έκανε ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τη μάχη της παραμονής.

Το 0-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο δεν έλεγε σε καμία περίπτωση την αλήθεια για την εικόνα του παιχνιδιού. Τόσο οι Κρητικοί, όσο και οι φιλοξενούμενοι πέταξαν μεγάλες ευκαιρίες στα «σκουπίδια» και δεν μπόρεσαν να κουνήσουν τα δίχτυα.

Τα γκολ… και των δύο τα έβαλε μαζεμένα η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο. Με ένα ξέσπασμα 14 λεπτών η ομάδα της Φθιώτιδας πέτυχε τρία γκολ. Την αρχή έκανε ο Καραμάνος με υπέροχο πλασέ στο 57’, ενώ στο 61’ ο Τομάς εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα της ομάδας του Βέρα και έκανε το 2-0. Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Μπερτόλιο στο 74΄, αφού πέρασε και τον Στρέζο. Ο ΟΦΗ παρότι έμεινε και με δέκα στο 81’ λόγω σωστής αποβολής του Δεληγιαννίδη, δεν παράτησε το ματς και μείωσε με τον Σακό στο 86’.

Έτσι, η Λαμία έφτασε τους 24 βαθμούς και ανέβηκε στην 8η θέση βγάζοντας το πρώτο της «διπλό» ύστερα από τον περασμένο Οκτώβριο (Λάρισα 1-2). Σε χοντρούς μπελάδες πλέον ο ΟΦΗ που έμεινε στην 14η θέση με 17.

To ματς:

Αναλογικά με την κρισιμότητα της αναμέτρησης το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται αρκετά κεφάτες. Ο ΟΦΗ επέλεξε τον δρόμο του σετ-παιχνιδιού ενώ η Λαμία προσπάθησε να «φτιάξει» χώρους στο γήπεδο ώστε να τους αξιοποιήσει στις αντεπιθέσεις. Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και πήραν τα ηνία και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει και το σκορ στο 20’, όμως ο Ναμπί είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι.

inner

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να παγώσουν τον ρυθμό των Κρητικών που έψαχναν το γκολ, όμως όποτε χρειάστηκε ο Μελίσσας ήταν σε ετοιμότητα. Μετά από ένα μίνι κενό διάστημα το ματς έγινε ροντέο. Η αρχή έγινε στο 40’ όταν ο Βαζ πέταξε στα σκουπίδια την πάσα «πάρε-βάλε» του Φερέιρα και στη συνέχεια η ομάδα του Χάβου πήρε τη σκυτάλη. Με πρωταγωνιστή τον Μπερτόλιο (δύο καλές στιγμές) η Λαμία πίεσε πολύ στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως ούτε αυτή κατάφερε να βρει δίχτυα κι έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το «πλασματικό» 0-0.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε. Οι δύο προπονητές μετά τα όσα είδαν να συμβαίνουν στις άμυνές τους προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους κι έπαιξαν πιο συντηρητικά. Παράλληλα τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν άφησαν το ματς να ξαναπιάσει ρυθμό. Σε ένα σημείο όπου κανείς από τους δύο δεν έδειχνε πιο απειλητικός, η Λαμία έκανε τη ζημία με υπέροχο πλασέ του Καραμάνου (57’) που βγήκε στην αντεπίθεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το χτυπήματα ήταν απανωτά για την άμυνα του ΟΦΗ, που τέσσερα λεπτά αργότερα ύστερα από αδράνεια (αυτή τη φορά από κόρνερ) στην άμυνά του είδε τον Τομάς να κάνει και το 2-0 (61’).

inner

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Χάβου προσπάθησε να «σβήσει» το ματς την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν έναν τρόπο για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι χαμογέλασαν και πάλι. Ο Δημούτσος βρήκε ψηλά την αντίπαλη άμυνα, πέρασε κάθετα στον Μπερτόλιο που αφού απέφυγε και τον Στρέζο έγραψε και το 3-0 στο 74’. Από εκεί και πέρα όλα κρίθηκαν. Ο ΟΦΗ μάλιστα έμεινε και με δέκα στο 81’ λόγω σωστής αποβολής του Δεληγιαννίδη για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Τομάς. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86’ όταν ο Σακόρ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Κυριακίδης (62’ Σακόρ), Βαζ, Ναμπί, Φερέιρα, Πέρσον.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46’ Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Μπερτόλιο (76’ Πίτι), Τομάς, Καραμάνος, Τσούκαλος (56’ Επστάιν).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ