aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈκανε του… κεφαλιού του ο Ολυμπιακός!

Έκανε του… κεφαλιού του ο Ολυμπιακός!

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και το φαβορί πέρασε πανηγυρικά από το Βικελίδης. Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και πήρε με επαγγελματικό τρόπο πολύτιμο διπλό επί του εξαιρετικού για 30 λεπτά, Άρη (1-2).

Στο σημαντικότερο ματς της 6ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός ήταν το γκραν φαβορί για νίκη επί του Άρη ακόμη και πριν τη σέντρα και μετά το 90λεπτο στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης» οι… προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Με καλή εμφάνιση και ουσία μπροστά στην αντίπαλη εστία, οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύθηκαν όλα τα λάθη της άμυνας του Άρη και πήραν το πολύτιμο «τρίποντο» (1-2) με γκολ των Μασούρα και Ελ Αραμπί, ανατρέποντας το 1-0 του Ντιγκινί. Έτσι, οι Πειραιώτες ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα στο Βελιγράδι, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και αήττητοι στη Super League για 16ο σερί παιχνίδι από πέρσι.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με έντονη πίεση και κατοχή μπάλας, ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μόλις στο 7′ ο Ντιγκινί εκμεταλλεύθηκε τις λάθος τοποθετήσεις από Σεμέδο – Ελ Αραμπί και με κεφαλιά έκανε το 1-0 παγώνοντας για αρκετά λεπτά τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που αναθάρρησαν, ισορρόπησαν το ματς και επιτέθηκαν με αξιώσεις σε 2-3 περιπτώσεις, χωρίς όμως να απειλήσουν επί της ουσίας. Μετά το το 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αισθητά, ενώ άρχισαν να γίνονται και πιο δυνατές οι προσωπικές μονομαχίες, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να έχει καλή κυκλοφορία μπάλας αλλά και τον Άρη να κλείνει σωστά τους διαδρόμους προς την περιοχή του, δείχνοντας διάθεση να παίξει στην κόντρα.

Όταν όμως ερυθρόλευκοι πια πια συνήλθαν από το σοκ του 1-0, έγιναν και πιο αποτελεσματικοί στις τελικές πάσες τους, βγάζοντας πια φάσεις στην περιοχή του Έμαν. Και από τη στιγμή που αξιοποίησαν μόλις την πρώτη τους ουσιαστικά κλασική ευκαιρία, τα πάντα έγιναν πιο απλά. Στο 33′ ο Μασούρας ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τσιμίκα και κάπου εκεί ο Άρης ουσιαστικά κατέρρευσε. Πέντε λεπτά μετά ήρθε το 1-2 από τον Ελ Αραμπί από το φάουλ του Βαλμπουενά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά και στο 1-3 στη φάση που ο Σουντανί βρέθηκε προ του Έμαν, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε για χέρι του μεσοεπιθετικού των Πειραιωτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και προσπάθησε να μείνει πιο ψηλά για να πιέσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι στα μετόπισθεν, χωρίς να δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγάλουν τις φάσεις που θα ήθελαν. Πάντως ο Άρης στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης είχε 3 τελικές, με την ομάδα του Μαρτίνς στο διάστημα αυτό να παγώνει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να κρατά μπάλα στη μεσαία γραμμή. Όσο περνούσε η ώρα, οι Πειραιώτες… κλείδωναν όλο και περισσότερο το ματς, με περισσότερους παίκτες πίσω από τη μπάλα και χωρίς να ρισκάρουν δημιουργία κενών στην άμυνά τους. Τελικά, αυτό το 1-2 από το πρώτο ημίχρονο παρέμεινε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα σημαντικό «διπλό» για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ