aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΈκαναν ολόκληρο Παναθηναϊκό ίσα με το μπόι τους

Έκαναν ολόκληρο Παναθηναϊκό ίσα με το μπόι τους

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε το ματς της ζωής του, καθώς ήταν λες και έμοιαζε με τον… Λιονέλ Μέσι απόψε στο «Κλ. Βικελίδης», και με ένα γκολ και δύο ασίστ πήρε από το χεράκι τον Αρη και τον οδήγησε σε ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του αξιοθρήνητου Παναθηναϊκού (4-0), που βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφειά του, λίγες μόλις μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, μετατρέποντας το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο και οδήγησε σε πρωτοφανή διασυρμό το φάντασμα του «τριφυλλιού», πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και τη μεγαλύτερη σε εύρος στην ιστορία της απέναντι στον (ένας ο θεός να τον κάνει) Παναθηναϊκό.

Ο Αρης μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο ματς και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, πρεσάροντας στη μεσαία ζώνη και ψάχνοντας τα ρήγματα στα δύο άκρα με τους Φετφατζίδη και Μπρούνο Γκάμα.

Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως μπήκε στο γήπεδο με υπερβολική πίεση και έντονη ανασφάλεια σε βαθμό που να δείχνει φόβο, με τους παίκτες του να κάνουν αβίαστα λάθη, να έχουν χαμένα κοντρόλ σε εύκολες φάσεις και να μην βγάζουν την παραμικρή ένταση στις μονομαχίες και το πρέσινγκ.

Το κυριότερο πρόβλημα όμως για το «τριφύλλι» ήταν ότι έκανε απίστευτες… ευγενικές προσφορές και τα δύο γκολ του Αρη στο πρώτο ημίχρονο, φαινόμενο που είχε συμβεί και απέναντι στον ΟΦΗ (με τα δώρα των Νούνες-Μπουζούκη).

Αρχικά με τον Ζαχίντ να «σερβίρει» το 1-0 στον Φετφατζίδη που σκόραρε με κεφαλιά (20’) και εν συνεχεία με τον Ινσούα να εμποδίζει τον Γιόχανσον και τον Φετφατζίδη να βγάζει τον Βέλεθ μόνο του με τον Διούδη και να διαμορφώνει το 2-0 στο 43’.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ένα ακόμη λάθος, αυτή τη φορά από τον Πούγγουρα, έδωσε τη δυνατότητα στον Αρη να φτάσει στο 3-0 (54’) με τον Φετφατζίδη και πάλι να βγάζει μόνο του τον Ντιγκινί που απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Ο Αρης δεν έβαλε φρένο και στο 64’ έφτασε στο 4-0 με τον Ιντέγε και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αποψινή του επιτυχία, μία στροφή πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ