aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Είμαστε εδώ για τον τίτλο»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη Nova για όσα αφορούν τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που ανέλαβε τον πάγκο του. Αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, εξήγησε γιατί χαρακτήρισε όνειρο την κατάκτησή του, καθώς και τι έφταιξε για την ισοπαλία στη Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης, ενώ είπε και πότε περιμένει να «ρολάρει» η ομάδα.

«Είναι μια φυσιολογική η κατάσταση της ομάδας, η οποία βρίσκεται στην αρχή της δουλειάς. Δεν είναι κάτι δύσκολο να το καταλάβουμε, αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνουμε περισσότερο μαχητές. Σίγουρα σε μία περίοδο, ενός-ενάμιση μήνα, η ομάδα θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, με καλή κατανόηση όλων των καταστάσεων», τόνισε.

«Πρώτα από όλα η περίοδος που περνάει η ομάδα είναι φυσιολογική. Η αλλαγή προπονητή μετά από δύο μήνες προετοιμασίας, οι παίκτες που ήρθαν αργά και δεν είχαν πλήρη προετοιμασία, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τη στιγμή που έπρεπε να αρχίσουμε τη δουλειά, ενώ έμειναν στη Θεσσαλονίκη 14 παίκτες και 8 έλειπαν λόγω των διεθνών υποχρεώσεων. Πρακτικά, ήμασταν όλοι μαζί από την προηγούμενη Πέμπτη. Σίγουρα σε μία περίοδο, ενός-ενάμιση μήνα, η ομάδα θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, με καλή κατανόηση όλων των καταστάσεων», δήλωσε αρχικά ο κόουτς των αρπσόμαυρων.

Ακολούθως κλήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε όταν μιλούσε για όνειρο μετά το 0-0 στη Ριζούπολη. «Υπάρχουν πολλές συζητήσεις από ό,τι καταλαβαίνω, γιατί ο προπονητής μιλάει για ένα όνειρο και όχι για απαίτηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Άρχισα πριν από ένα μήνα, ήρθα έξι ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι στη θητεία μου. Ήταν δύσκολη κατάσταση και για μένα, αλλά απάντησα θετικά, πήρα όλες τις ευθύνες και είχα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ομάδα και το σύνολο που υπάρχει εδώ. Είμαι 1000% σίγουρος ότι όλοι αυτοί που έχουν αμφιβολίες για εμάς, στο τέλος της χρονιάς, θα είναι περήφανοι».

Ο Ρουμάνος προπονητής ανέφερε στη συνέχεια ότι ξέρει πολύ καλά στις απαιτήσεις των οπαδών του «Δικέφαλου», αφού βρίσκεται για τρίτη σεζόν στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Γνωρίζω τι σημαίνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έχοντας παίξει αντίπαλος και στην Ευρώπη. Το 2005, στο Βουκουρέστι, με πολύ κακό καιρό, όταν βγήκαμε στο γήπεδο είχε 2.000 φίλους του ΠΑΟΚ. Όλοι μας ήμασταν εντυπωσιασμένοι από το σόου που έκαναν, δείχνοντας πολύ μεγάλο πάθος για την ομάδα. Υπάρχουν χρόνια πάθους μέσα τους μαζεμένα και δεν υπάρχει υπομονή, γιατί είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και το θέλουν πολύ. Το ξέρω πολύ καλά και είναι το δικαίωμά τους, για αυτό ζουν κοντά στην ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πίεση από τον κόσμο, είπε πολλά: «Όλοι οι παίκτες ακούν και βλέπουν. Αυτό δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη πίεση σε μια όχι τόσο καλή περίοδο για την ομάδα. Όταν λέω όνειρο, δεν εννοώ υποχρέωση, γιατί η υποχρέωση φέρνει πολύ μεγαλύτερη πίεση και κάποιοι μπορεί να μην το αντέξουν αυτό. Όταν έχουμε ένα όνειρο, αυτό έρχεται από μέσα μας και σημαίνει ότι έχουμε το σωστό κίνητρο, το σωστό συναίσθημα για να παλέψουμε για αυτό. Δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και τη δυνατότητα, να ξεπεράσουμε μία δύσκολη περίοδο. Η δύναμη ενός ονείρου και η αυτοπεποίθηση που έρχεται μέσα από αυτό είναι πολύ μεγαλύτερη από μία υποχρέωση. Για να είμαι ξεκάθαρος, όλοι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τον τίτλο.

Καταλυτικά, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη σιγουριά του για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή, αλλά είμαι και πολύ σίγουρος ότι αυτό δε μπορεί να γίνει σε μια νύχτα. Ο κόσμος καταλαβαίνει ή όχι, αλλά εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας και έχω την υποχρέωση να ξέρω τι συμβαίνει στον κάθε παίκτη, είτε στο ψυχολογικό κομμάτι είτε στο κομμάτι της προετοιμασίας είτε στο τακτικό κομμάτι. Πρέπει να πάρω τις σωστές αποφάσεις για να φέρω τους παίκτες στο προσκήνιο, ανεξαρτήτως αν με καταλαβαίνει ο κόσμος ή όχι, ανεξάρτητα αν είμαι δημοφιλής ή όχι για αυτούς. Ξέρω, όμως, πολύ καλά τη δουλειά μου…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ