aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕίχε κέφια ο Γιουνές «πέταγε» η Ξάνθη

Είχε κέφια ο Γιουνές «πέταγε» η Ξάνθη

Με έναν εξαιρετικό Γιουνές, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και δύο κλασικές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα, η Ξάνθη επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού με 3-0, προσπέρασε την ΑΕΚ στην βαθμολογία και περιμένει τον αυριανό αγώνα του «δικεφάλου» με τον Πλατανιά στην Κρήτη, για να δει που θα πλασαριστεί.

Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που ήθελαν το ματς περισσότερο και μπήκαν πιο δυνατά. Σκόραραν στην πρώτη καλή στιγμή τους (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βασιλακάκη που ήταν εκ των κορυφαίων) και πλασέ του Γιουνές πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «απαντήσουν» και βοήθησαν στο να γίνει ένα ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι. Ο Πάουλο είχε δύο καλές στιγμές (ένα σουτ άουτ, δύο πάνω στον Ζίβκοβιτς), με τους γηπεδούχους να βρίσκουν και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα «κλειδώνοντας» τη νίκη πριν το ημίχρονο.

O Γιουνές κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο από τον Παπάζογλου το εκτέλεσε ο ίδιος και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Μάλιστα στην εκπνοή είχε και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για χατ-τρικ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βασιλακάκης, μετά από εξαιρετική επίθεση της Ξάνθης, όταν από κόρνερ του του αντιπάλου, επιτέθηκε υποδειγματικά, οι Πιτσέλι, Λουσέρο, Γιουνές άλλαξαν την μπάλα υποδειγματικά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Κυριακίδη, αλλά ο έλληνας χαφ στο ριμπάουντ την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός δικαιούταν ένα γκολ (είχε μεγάλη ευκαιρία στο 58′), αλλά όχι τον βαθμό. Η Ξάνθη, όσο είναι στο κόλπο των πλέι οφ δείχνει ικανή να διεκδικήσει ένα εισιτήριο, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από το αυτήν.

ΣΚΟΡΕΡ: 3′, 38′ Γιουνές, 59′ Βασιλακάκης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 85′ Καμαρά, 89′ Γουάλας, 90+3′ Μεχία-31′ Ροντρίγκες, 36′ Παπάζογλου, 39′ Λόπες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Ντε Λούκας (63′ Καμαρά), Λουσέρο, Πιτσέλι (71′ Τριάδης), Βασιλακάκης (84′ Μεχία), Λάζιτς, Γιουνές

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης (64′ Ρότσα), Μάκος (64′ Μπράβο), Πάουλο, Λόπες, Ρέι, Ρόσα (46′ Κλέσιο), Μαρκόβσκι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ