aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕγκρίθηκε η ΑΜΚ για την «Αγια-Σοφιά», πάνω από 20 εκατ. ευρώ από Μελισσανίδη

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ για την «Αγια-Σοφιά», πάνω από 20 εκατ. ευρώ από Μελισσανίδη

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος ΑΕ», της εταιρείας που συστάθηκε για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, εγκρίθηκε το πρωί της Παρασκευής. Όπως προκύπτει, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει βάλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει για την «Αγια-Σοφιά», ενώ έχει καλύψει πάνω από το 80% του συνολικού ως τώρα κόστους.

H αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε κατά 25 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που έβαλε το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ θα μετοχοποιηθούν. Στην αύξηση, εκτός από τα χρήματα του «τίγρη», θα μπουν και όσα χρήματα έχουν συνεισφέρει και άλλοι μέτοχοι της Δικέφαλος 1924 όπως οι κ.κ. Χατζηϊωάννου, Παππάς, Σαραντίτης κι άλλα μέλη της G20.

Στη σημερινή ΓΣ παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 71% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται για το γήπεδο θα καλυφθούν από τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής και τα περσινά έσοδα του Champions League (15.000.000 ευρώ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ