aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΕγκρίθηκε η ΑΜΚ έως 20 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Εγκρίθηκε η ΑΜΚ έως 20 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να εγκριθεί η ΑΜΚ για ποσό έως και 20 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου και ως τις 31 Ιουλίου υπάρχει προτεραιότητα στους παλαιούς μετόχους.

Ο εκπρόσωπος του Γιάννη Αλαφούζου επανέλαβε την δέσμευση του μεγαλομετόχου να καλύψει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από εκείνον το απόγευμα της Πέμπτης. Οι συμβάσεις της ΠΑΕ καταψηφίστηκαν από Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και Συμμαχία, ωστόσο, «πέρασαν» με την ψήφο της πλευράς Αλαφούζου.

Τέλος, από την στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με την πλευρά του Παϊρόζ αποφασίστηκε να μην αντικατασταθεί το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένοντας τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα της αλλαγής σκυτάλης στην ΠΑΕ.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε  η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε: (α) Tην διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ  με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018  & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018. Ο μέτοχος Ιωάννης  Αλαφούζος εξέφρασε την  δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεμπονγκσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών. (γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ