aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Εγκλωβισμένη» η ΑΕΚ με Ντίας

Αν το δεις με θετική διάθεση, δείχνει έναν πλουραλισμό. Η ΑΕΚ ξεκίνησε να πάρει μία (ή και… καμία) μεταγραφή και με αυτή να κλείσει το κενό που είχε καταγραφεί στην επίθεση, με έναν παίκτη που θα έβαζε γκολ. Αντ’ αυτού, έχει αποκτήσει έναν κεντρικό χαφ (που έχει απογοητεύσει στο ξεκίνημα), έναν στόπερ και δεξί μπακ (που τα έκανε μαντάρα στην πρεμιέρα του) και έναν εξελίξιμο μεσοεπιθετικό.

Οσο για τον επιθετικό; Υπομονή να έχεις και όλα θα γίνουν. Βήμα βήμα, με ηρεμία και ας είναι ο κόσμος της ΑΕΚ σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Εδώ μέχρι και την… Αριάδνη είδαν στην Ελλάδα και χιόνι στην Αθήνα, αλλά τον Ντίας ακόμα τον περιμένουν μεταξύ Μαλαισίας, πριγκίπων, ατζέντηδων και Αργεντινής. Και όπως φαίνεται, θα έρθουν και οι αλκυονίδες μέρες και κάποια στιγμή θα προκύψει και Ντίας ή έστω κάποιο φορ για την «κιτρινόμαυρη» επίθεση.

Το νέο αφήγημα που συζητείται στην ΑΕΚ είναι πως θα αποκτηθεί ο Ντίας καθώς θεωρείται εξαιρετική περίπτωση, ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένουν ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Βλέπετε, τα τελευταία νέα -όπως σας μεταφέραμε από χθες- από τη Μαλαισία είναι πως ο πρίγκιπας-ιδιοκτήτης της Τζοχόρ έκανε συμβιβαστική πρόταση στον Αργεντινό, με σχεδόν ανύπαρκτο ποσό αντί του μισού εκατ. που φέρεται να του οφείλει.

Οπως είναι εύλογο, ο ατζέντης έμεινε άπραγος και παρέμειναν απλά λόγια οι διαβεβαιώσεις του πως θα έπαιρνε την ελευθέρας και ο παίκτης θα έμπαινε στο αεροπλάνο για την ΑΕΚ. Αλλά φαίνεται πως στην Ενωση δεν έχουν καμία αξιόλογη και προχωρημένη περίπτωση, ώστε να αφήσουν πίσω τον Ντίας και να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση.

Με τα νέα δεδομένα, η ΑΕΚ θα πάρει τον Ντίας ακόμα κι αν περιμένει την προσφυγή που μπορεί να καταθέσει στη ΦΙΦΑ για να μείνει ελεύθερος. Μέχρι τότε ο Πέκχαρτ να είναι καλά και να ρίχνει την μπάλα στο πλεχτό, μήπως και έρθει κάνα καλό αποτέλεσμα και καμφθούν οι αντιδράσεις.

Είναι φανερό πάντως πως οι μεγαλεπήβολες σκέψεις για ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων του Γενάρη από τον… Δεκέμβρη έμειναν απλοί πόθοι. Η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε σε μια περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρη και δεν είχε άλλη λύση.

Εχουν βέβαια ακόμα 1-2 επιλογές, που κατά πληροφορίες είναι και καλύτερα ονόματα από έναν Αργεντινό που παίζει στη Μαλαισία. Η πρώτη όμως αφορά παίκτη που μπορεί να μείνει ελεύθερος, αλλά και πάλι απαιτείται χρόνος, ενώ η άλλη αφορά δανεισμό παίκτη που στην ΑΕΚ λένε πως δεν θέλουν. Ο Τελίν πάντως, που δεν ήθελαν, πήγε από την Μπορντό ως δανεικός στην Αντερλεχτ, κάτι που αν μη τι άλλο φανερώνει ένα υψηλό επίπεδο για τον παίκτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ