aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Έγκλημα» διαιτητή και… τιμωρία από Λάρισα για τον Παναθηναϊκό!

«Έγκλημα» διαιτητή και… τιμωρία από Λάρισα για τον Παναθηναϊκό!

Νέα «γκέλα» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ μέσα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο πάντως να φέρει μεγάλη ευθύνη για το αποτέλεσμα. 

Το «τριφύλλι» δεν ήταν καλό, αλλά κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3’, με εύστοχο πέναλτι του Μακέντα που έφτασε τα έξι τέρματα στο πρωτάθλημα, αλλά παρότι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκοϊκοβιτς οι «βυσσινί» πέτυχαν το γκολ… βαθμό με τον Ντέλετιτς στο 54’!

Πάντως, ο ΠΑΟ δικαιούνται να έχει παράπονα από τον Μακεδόνα ρέφερι που δεν υπέδειξε δύο ακόμα παραβάσεις μέσα στην περιοχή, μια στο 50’ εις βάρος του Κουρμπέλη και μια ακόμα στο 87ο λεπτό, εις βάρος του Μακέντα. Καθορίζοντας έτσι το αποτέλεσμα…

Στα αξιοσημείωτα για τους γηπεδούχους, που έχασαν και πάλι την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν τα «στραβοπατήματα» των Ατρόμητου και Άρη στη μάχη για την Πέμπτη θέση, η πρώτη συμμετοχή του Παντελάκη στη Σούπερ Λίγκα για φέτος ενώ κι ο Εμμανουηλίδης ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ… από τα αποδυτήρια αφού στην πρώτη κιόλας φάση ο Γκοϊκοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα και ταυτόχρονα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Παπαδόπουλου! Ο Ιταλός στράικερ ευστόχησε στο 3’, στέλνοντας τον Κρίστινσον από την άλλη πλευρά, βάζοντας μπροστά την ομάδα του και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα του αγώνα.

Η ΑΕΛ γύρισε αναγκαστικά πίσω, παίζοντας ένα 4-4-1, με τον Ντέλετιτς… απελπιστικά μόνο του και λίγο έλειψε το ματς να… τελειώσει από το 4ο λεπτό. Αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το τέρμα του Κρίστινσον, στο σουτ του Εμμανουηλίδη από πλάγια δεξιά…

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο να βάλουν ένα δεύτερο γκολ, παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Επαληθεύοντας ότι βρίσκονται σε… κακό φεγγάρι. Ενώ απείλησαν για τρίτη και τελευταία φορά στο 23’, με τον Κουλιμπαλί να κάνει την «κεφαλιά ψαράκι», μετά από εκτέλεση κόρνερ και τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Οι «βυσσινί» από την πλευρά τους φρόντισαν να κλείσουν τους χώρους, κατέβασαν το τέμπο και προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω κάποιας αντεπίθεσης, αλλά δεν απείλησαν καθόλου, με μοναδική αξιοσημείωτη φάση ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 44’.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε δικαίως για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε, με το τράβηγμα της φανέλας του Κουρμπέλη από τον Καρανίκα στο 50’ και τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η… ψυχρολουσία.

Με τον Μαυρομάτη να κάνει το λάθος και τον Ντέλετιτς να μπαίνει στην περιοχή, σουτάροντας και στέλνοντας την μπάλα με ωραία προσπάθεια στην αριστερή γωνία του Διούδη, για το 1-1!

Ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Άλτμαν στο 46’ και τον Μουνιέ στο 63ο λεπτό, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 αλλά η ομάδα του… πνιγμένη στο άγχος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια «καθαρή» ευκαιρία για το 2-1. Με το πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων να είναι… τεράστιο.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα «οχυρώνονταν» ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να περιορίσουν απόλυτα τους κινδύνους για την εστία του Κρίστινσον.

Η αναμέτρηση έφτασε στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να σκοράρει με τον Κουρμπέλη να έχει δύο προσπάθειες και τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να του λέει όχι σε αμφότερες, το 1-1 να μην αλλάζει και οι φιλοξενούμενοι να φύγουν εν τέλει από το Ολυμπιακό στάδιο με έναν απρόσμενο αλλά… παλικαρίσιο βαθμό στις αποσκευές τους!

Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ενδεχομένως διαφορετικά αν ο ρέφερι από την Μακεδονία υποδείκνυε την παράβαση και κατ’ επέκταση το πέναλτι που έγινε στον Μακέντα στο 87ο λεπτό, με το τράβηγμα της φανέλας του από τον Ζίζιτς…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Τζανδαρης (63’ Μουνιέ), Εμμανουηλίδης (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα, Μπουζούκης (46’ Άλτμαν).

ΑΕΛ (4-4-2): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Ντέλετιτς (77’ Μόρας), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (7’ Γκόλιας), Σικάβκα (59’ Ακόστα), Νούνιτς.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ