aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Χρήστος Αρχοντίδης

«Έφυγε» ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Χρήστος Αρχοντίδης

Ένας προπονητής με μεγάλη και σημαντική διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Χρήστος Αρχοντίδης, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Σερραίος προπονητής απεβίωσε μετά σοβαρά προβλήματα υγείας και φ κηδεία θα γίνει αύριο το μεσημέρι (13:00) στο αγαπημένο του χωριό, το Λευκώνα Σερρών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1938 και για κοντά 30 χρόνια ήταν προπονητής. Εργάστηκε μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναχαϊκή, αλλά το μεγαλύτερο παράσημο στην καριέρα του ήταν η θητεία του στην Εθνική ομάδα.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία, ενώ κόντρα στον ίδιο αντίπαλο ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι, στις 15 Φεβρουαρίου 1984, προτού τον διαδεχτεί ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Συνολικά κάθισε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 20 αγώνες έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες. Κορυφαία στιγμή του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο παλιό Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ