aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Εφτάψυχος» ο Παναθηναϊκός, δεν έχασε ούτε στο Ηράκλειο!

«Εφτάψυχος» ο Παναθηναϊκός, δεν έχασε ούτε στο Ηράκλειο!

Έδειξα χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο σήμερα, με το 1-1 με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League 1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» να αδικεί την προσπάθειά του αλλά παράλληλα να τον κρατάει σε… τροχιά πλέι οφ και παράλληλα για έβδομο σερί ματς αήττητο!

Οι Ηρακλειώτες πήραν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με τον Φιγκεϊρέδο να βάζει το τέταρτο φετινό του γκολ στο 67’, μετά από ωραία προσπάθεια των Τσιλιανίδη-Στάικου, ενώ τρία λεπτά ο Σένκεφελντ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Ωστόσο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά συνέχισαν να είναι καλύτεροι και με 10! Είδαν το οριζόντιο δοκάρι να λέει «όχι» στον Χρήστο Δώνη και την πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του στο 60ο λεπτό, αλλά η… δικαίωση ήρθε έξι λεπτά πριν το τέλος, με το εύστοχο πέναλτι του Μακέντα, που έφτασε τα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα.

Με το τελικό 1-1 να διατηρεί τον μεν ΟΦΗ τέταρτο, με 23 βαθμούς πλέον, ενώ ο Παναθηναϊκός ακολουθεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 21 πόντους.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, στην αναμέτρηση υπήρξαν και δύο ακυρωθέντα γκολ, ένα του Φιγκεϊρέδο στο 42’ κι ένα νωρίτερα, του Μακέντα, στο 29ο λεπτό, σε δύο ιδιαίτερα οριακές φάσεις…

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, το ξεκίνημα ήταν κακό για αμφότερες τις ομάδες. Πολλά φάουλ και διακοπές, οδήγησαν σε λίγο «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού κι ένα ματς χωρίς ρυθμό.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απειλήσει με τον Φιγκεϊρέδο σε δύο περιπτώσεις, τα σουτ του όμως στο 7’ και στο 10’ δεν βρήκαν στόχο. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του, όπως συνηθίζει στο Ηράκλειο, αφού οι γρήγορες επιστροφές του αντιπάλου του δεν του επέτρεψαν να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις…

Από την άλλη, μετά το «μουδιασμένο» του ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ψηλά την πίεσή του στη μεσαία γραμμή, κατάφερε να ελέγξει το κέντρο κι ως εκ τούτου συνολικά το τέμπο του παιχνιδιού.

Με τον Ινσούα απροσπέλαστο από αριστερά και τον Χατζηγιοβάνη-Μπουζούκη να περνούν μερικές πολύ ωραίες μπαλιές, οι «πράσινοι» απείλησαν αρχικά με τον δεύτερο στο 5ο λεπτό κι ακολούθως στο 19’, με τον Μπουζούκη να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Σωτηρίου!

Δέκα λεπτά μετά, ήρθε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Μακέντα από την κάθετη του Μπουζούκη, που ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 42ο λεπτό ήταν η σειρά του Φιγκεϊρέδο να σκοράρει αλλά να μην πανηγυρίσει το 1-0 για τους «ομιλήτες», αφού κι αυτό το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ…

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ» ισόπαλες χωρίς σκορ, με τα στατιστικά να επιβεβαιώνουν και το… δίκιο του πράγματος: 53%-47% η κατοχή μπάλας, 3-3 τα σουτ συνολικά και 0-2 τα σουτ εντός εστίας, 4-2 τα κόρνερ.

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» έδειξε να πατάει καλύτερα στην αρχή, με αποτέλεσμα μάλιστα να φτάσει δύο φορές κοντά στο 0-1 μέσα σε ένα λεπτό, αλλά Μπουζούκης και Μακέντα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σωτηρίου, στο 47’ και στο 48’ αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι καλύτερος, διατηρώντας ταυτόχρονα τον αντίπαλο εκτός εστίας, ενώ στάθηκε και άτυχος με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Όταν ο Δώνης εκτέλεσε ωραία απευθείας ένα φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (90’+1’ Ντίνας), Τσιλιανίδης, Φερέιρα (65’ Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος).

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος), Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ