aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ευκαιρία για +5 δέκα χρόνια μετά

Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα, αν νικήσει στο ντέρμπι της Κυριακής, να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Διαφορά που έχει υπάρξει για τελευταία φορά τη… χρονιά του Βάλνερ!

Η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την σεζόν για την Ένωση να κυλάει κάτι παραπάνω από ευχάριστα για τους υποστηρικτές της ομάδας. Το «διπλό» κόντρα στη Λαμία στο Περιστέρι την Κυριακή διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου πλέον ωστόσο απολαμβάνει τη μοναξιά, γεγονός που είχε να συμβεί από τις 3 Φεβρουαρίου 2008, στη χρονιά που είχε σήμα κατατεθέν την «υπόθεση Βάλνερ».

Την ίδια αγωνιστική περίοδο ωστόσο, στις πρώτες της αγωνιστικές, η ΑΕΚ είχε ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα, μετρώντας το απόλυτο σε νίκες τις πρώτες έξι αγωνιστικές και χωρίς να δεχθεί γκολ, κάτι που την είχε φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 πόντους. Συγχρόνως, η χρονιά για τον Ολυμπιακό είχε ξεκινήσει προβληματικά, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στον ίδιο αριθμό αγώνων, όντας στους 12 βαθμούς και στο μείον έξι από την πρώτη θέση.

Για να θυμηθούμε πόσο διαφορετικές ήταν οι δύο ομάδες συγκριτικά με το σήμερα, στον πάγκο της ΑΕΚ καθόταν ο Ισπανός Λορένσο Σέρα Φερέρ, έχοντας στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ο Μπλάνκο, ο Ζήκος, ο Δέλλας και ο Παπασταθόπουλος, ενώ ο νύν τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Νίκος Λυμπερόπουλος, φορούσε ακόμα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη βρισκόταν υπό την καθοδήγηση του Τάκη Λεμονή και τα «ερυθρόλευκα» φορούσαν μεταξύ άλλων οι Τζόρτζεβιτς, Νικοπολίδης Γκαλέτι, Τοροσίδης και Κοβάσεβιτς. Συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στις δύο ομάδες ο 16χρονος τότε Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος βέβαια αυτή τη φορά παίζει στο «κόκκινο στρατόπεδο», και ο επανακάμψας στην ΑΕΚ Παναγιώτης Κονέ.

Την 7η αγωνιστική, η φιλόδοξη Ένωση (με διοικητικό ηγέτη τον Ντέμη Νικολαΐδη) υπέστη απρόσμενη εντός έδρα ήττα από τον Ηρακλή (1-2) στο Ολυμπιακό Στάδιο, την αμέσως επόμενη ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Παναθηναϊκό του Ζοσέ Πεσέιρο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έτσι η διαφορά της με τους Πειραιώτες μειώθηκε, με την τελική κατάληξη του πρωταθλήματος να είναι γνωστή σε όλους.

Εκείνο το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2007, ήταν και η τελευταία φορά που σημειώθηκε διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων, με την ΑΕΚ σε υψηλότερη θέση από τον Ολυμπιακό, πριν από 3620 ημέρες. Στόχος της Ένωσης την Κυριακή να επικρατήσει στο ΟΑΚΑ του μεγάλου αντιπάλου της και να αυξήσει ξανά τη διαφορά σε τέτοια επίπεδα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι αυτή τη φορά θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ