aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔύσκολο τρίποντο για τον Παναιτωλικό στο «κάστρο» του

Δύσκολο τρίποντο για τον Παναιτωλικό στο «κάστρο» του

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έδειχνε πως θα καθαρίσει το παιχνίδι εύκολα μετά το 2-0, στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά ο Απόλλωνας έκανε σπουδαίο δεύτερο μέρος και αφού μείωσε στο 48′ με τον Τομάς Μπεντινέλι και άγγιξε σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση. Στους 18 πόντους η ομάδα του Αγρινίου που άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς με τον Ουίλιαν Μπαρμπόσα (3’) και έκανε το 2-0 στο 25’ με το 6ο γκολ του Μοράρ στο πρωτάθλημα. 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Τομάς στο 48’ και άγγιξαν την ισοφάριση σε τετ-α-τετ του Ακόστα στο 59’ και σε σουτ του Ελ Χέλβε στο 77’ με τον Κυριακίδη να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις.

Το ματς 

Το φουλ επιθετικό σχήμα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας, χρησιμοποιώντας τον Μοράρ πίσω από τον Καμαρά, επί της ουσίας ήταν ένα 4-4-2, άσχετα αν στα χαρτιά ήταν 4-2-3-1, με τους Ουίλιαν Μπαρμπόσα και Μανά στα άκρα της επίθεσης, έφερε καρπούς από τα…αποδυτήρια. Ο Άργκους έκανε την βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα για τον Τσοκάνη που αφού βρέθηκε λίγο πριν την τελική γραμμή, γύρισε στον Μπαρμπόσα που πλάσαρε με τη μία με το δεξί για να ανοίξει άμεσα το σκορ.

Ο Απόλλωνας επιχείρησε ν’ απαντήσει άμεσα με ένα γύρισμα του Κοντοέ, για τον Ελ Χελβέ, που σούταρε με τη μία άουτ. Με την παρουσία των Ντίας που τείνει να τον καθιερώσει στα χαφ ο Τραϊανός Δέλλας, με τον Λουσέρο, οι Αγρινιώτες πιέζοντας και ψηλά, ήλεγχαν τον αγώνα και από ένα κλέψιμο ψηλά, ήρθε και το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά «καθάρισε» και τον αγώνα πολύ νωρίς. Από κόψιμο ψηλά (ο Απόλλωνας ζητάει φάουλ σε αυτή τη φάση), η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ντίας που πάσαρε στον Μοράρ με τη μία και αυτός με ωραίο δυνατό δεξί σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο, έγραψε το 2-0.

Ο Μπάμπης Τεννές στην προσπάθεια του ν’ αλλάξει την κατάσταση, έριξε στο ματς τον Ντεφεντερίκο αντί του Τριάδη στο 35’, αλλά η κατάσταση για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός άγγιξε το 3ο γκολ, όταν ο Μαρινάκης σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Λούκιτς και πήρε κατεύθυνση στην εστία, για να επέμβει ο Χουάντερσον που μάλιστα πρόλαβε και τον Μοράρ στην δεύτερη απόκρουση του.

Ο Μπάμπης Τεννές, έριξε τον Ντούρσο αντί του Γκίνο με την έναρξη του δευτέρου μέρους, δίνοντας εντολή να παίξει πιο προωθημένος ο Τομάς Μπεντινέλι. Αυτή η αναπροσαρμογή στις θέσεις, έφερε αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα, αφού από μια έξοχη πάσα του Ντεφεντερίκο, ο Τομάς Μπεντινέλι βρέθηκε σε θέση φορ και με ωραίο πλασέ τελείωσε τη φάση για να μειώσει σε 2-1.

Στο 56’ ο Απόλλωνας βρέθηκε φάτσα με την ισοφάριση, αφού ο Ντούρσο πέρασε έξοχη μπαλιά στον Ακόστα που δεν μπόρεσε να νικήσει όμως τον Κυριακίδη που γλίτωσε τους Αγρινιώτες από την ισοφάριση. Στο 59’ ο Ντίας έκλεψε μέσα στην περιοχή από τον Ντούρσο, όμως τελείωσε άσχημα τη φάση στην πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού στην επανάληψη.

Ο Δέλλας απάντησε στις κινήσεις του Τεννέ, με την είσοδο του Μάζουρεκ αντί του Μοράρ, με τον Αργεντινό να χάνει καλή ευκαιρία με κεφαλιά στο 64’ μετά από κόρνερ του Λουσέρο. Ο Απόλλωνας πάλευε για την επιστροφή στο ματς και την ισοφάριση και στο 77’ είδε πάλι τον Κυριακίδη να του στερεί το γκολ, με μια εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του ελ Χέλβε. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει μπάλα για να μην δεχτεί όλη την πίεση στο φινάλε, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί ν’ απειλήσει στο φινάλε και το 2-1 να χαρίζει στον Παναιτωλικό το τρίποντο που τον οδηγεί στους 18 βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ