aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δοκάρι και… κάτω ο ΟΦΗ!

Απόλλωνας Σμύρνης και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί πάντως… μαγική εικόνα, βάση της εικόνας του αγώνα. Οι Κρητικοί είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, είδαν το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον να σταματάει τον Βαζ στο 29’, το δεξί τον Φερέιρα στην ίδια φάση και το… οριζόντιο τον Νέιρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αλλά έμειναν… άσφαιροι!

Αφού όποτε χρειάστηκε, ανέλαβε δράση και ενήργησε σωστά ο τερματοφύλακας της «ελαφράς ταξιαρχίας», η οποία από την πλευρά της παρότι… πεσμένη πάλεψε στα ίσια το ματς, με «μπροστάρη» τον Μπεντινέλι. Πλέον, οι ελπίδες του ΟΦΗ για παραμονή στη «μεγάλη» κατηγορία και τη νέα σεζόν μειώθηκαν αισθητά, αφού παρέμεινε προτελευταίος στη βαθμολογία, έχοντας 19 πόντους, κι όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό, στο Ηράκλειο…

To ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό προσπάθησε να βάλει το γκολ που, πριν το ματς, έδειχνε πως θα έκρινε και τον τελικό νικητή. Αφού πρώτα προειδοποίησε με τον Φερέιρα στο 15’, λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έχασε διπλή ευκαιρία για το 0-1. Ή, αν προτιμάτε, είδε τα δοκάρια του Χουάντερσον να του λένε «όχι»…

inner

Με τον Βαζ να βάζει το πόδι του στο σουτ του Γιαννούλη και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά τον Φερέιρα να κάνει νέο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά τη μπάλα να σταματάει αυτή τη φορά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα! Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να απειλήσουν από… αέρος, αλλά τόσο η κεφαλιά του Βαφέα στο 20ο όσο και εκείνη του Ναζλίδη στο 39ο λεπτό δεν κατέληξαν στην εστία του Σωτηρίου.

Μεσολάβησε ένα δυνατό σουτ του Γιαννούλη, με τον Χουάντερσον να είναι σε… ετοιμότητα ενώ το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα βοήθεια του… δοκαριού για τον Απόλλωνα, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το σκαστό σουτ του Νέιρα βρήκε ελάχιστα πάνω στον Χουάντερσον και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι για τρίτη φορά στο ματς!

inner

Στην επανάληψη, η «ελαφρά ταξιαρχία» προσπάθησε να αιφνιδιάσει, μπαίνοντας πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά για να πάρει την κατοχή της μπάλας και να γίνει επικίνδυνη. Μάλιστα, πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Ναζλίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αφού δεν μπόρεσε προ κενής εστίας να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Μπεντινέλι…

Οι Κρητικοί ξαναβρήκαν τα «πατήματά» τους στο τελευταίο 20λεπτο και έχασαν δύο ευκαιρίες μέσα σε διάστημα ισάριθμων λεπτών, με τις κεφαλιές των Σακόρ και Νέιρα να περνούν ελάχιστα άουτ και κόρνερ, μετά από παρέμβαση του Χουάντερσον, στο 71’ και το 73’ αντίστοιχα. Ο Φερέιρα δεν κατάφερε να σκοράρει για τον ΟΦΗ ούτε στο 83ο λεπτό, με τον Απόλλωνα μάλιστα να χάνει την ευκαιρία να «κλέψει» το «τρίποντο» στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Με τον Γιαννούλη να κάνει την προβολή στο σουτ του Ελ Χέλβε, διατηρώντας το 0-0.

inner

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (4-2-3-1): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46’ Ντούρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (56΄ Αγρόδημος), Κοντοές, Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ναζλίδης (78’ Ακότα).

ΟΦΗ (4-4-2): Σωτηρίου, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Μπράουν (80’ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Βαζ (60’ Ντίνας), Νέιρα, Φερέιρα, Πάρσον (46’ Γιακουμάκης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ