aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δικαίωμα στο όνειρο…

Από την ιστορική νίκη της ΑΕΚ επί της Μίλαν στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ, με το γκολ-φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ (1-0), πέρασαν σχεδόν 11 χρόνια (21/11/2006). Πολλά άλλαξαν από τότε και σίγουρα το αποψινό μεταξύ τους ματς στην Αθήνα (20:00, Cytavision Sports 1), για το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια διαφορετική ιστορία. Ωστόσο, αυτό δεν αποτρέπει τους κιτρινόμαυρους να κάνουν όνειρα που φτάνουν ακόμα και για νέα νίκη επί των ροσονέρι.

Το εγχείρημα εννοείται πως θα είναι δύσκολο, από τη στιγμή που απέναντι στην ελληνική ομάδα θα τεθεί ο «γίγαντας» των εφτά κατακτήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανεξαρτήτως του ότι δεν διανύει περίοδο φόρμας. Με οδηγό όμως το 0-0 στο «Σαν Σίρο», την προηγούμενη αγωνιστική, ο «Δικέφαλος» θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει και απόψε, ενώ αν έρθει το τρίποντο θα είναι ακόμα καλύτερα.

Το παιχνίδι είναι ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού οι Ιταλοί είναι πρώτοι με πέντε βαθμούς, δύο περισσότερους από την ΑΕΚ. Επομένως, σε ενδεχόμενο που απόψε πάρουν το τρίποντο, οι ποδοσφαιριστές του Μαμόλο Χιμένεθ θα βρεθούν στην κορυφή και πλέον, οι πιθανότητες πρόκρισης στους «32» θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Όσο για το πλάνο που ετοιμάζει ο Ανδαλουσιανός προπονητής, είναι πιθανό να επαναλάβει την ίδια τακτική που εφάρμοσε στο Μιλάνο, σε σχηματισμό 3-5-2. Κάτω από την εστία θα είναι ο Ανέστης, ενώ η αμυντική τριάδα θα αποτελείται από τους Βράνιες, Τζανετόπουλο και Μπακάκη. Ρόλο φουλ μπακ θα επωμιστούν οι Γκάλο (δεξιά) και Λόπες (αριστερά), ενώ μέσοι θα είναι οι Σιμόες και Γιόχανσον. Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από τον αντικαταστάτη του τραυματία Μάνταλου. Υποψήφιοι είναι οι Μπακασέτας, Αϊντάρεβιτς και Χριστοδουλόπουλος. Ο τελευταίος ερίζει και για παρτενέρ του Αραούχο στην κορυφή, έχοντας όμως συναγωνισμό με τον Λιβάγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ