aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔιέλυσε τον ΠΑΣ και… κλείνει το τελευταίο «εισιτήριο» η Ξάνθη!

Διέλυσε τον ΠΑΣ και… κλείνει το τελευταίο «εισιτήριο» η Ξάνθη!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχανε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη έδωσε ρεσιτάλ ευστοχίας στο δεύτερο και κάπως έτσι η ομάδα της Θράκης έφτασε στο ευρύ 3-0 (50΄ Ντουρίτσκοβιτς, 56΄, 72΄ Γέντρισεκ) επί των φιλοξενούμενων, έμεινε μόνη στην 5η θέση και έχει το προβάδισμα για έξοδο στο Europa League, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν πολύ πιο επικίνδυνος από τους γηπεδούχους, τους οποίους απείλησε άμεσα με γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Στο 11΄ από σέντρα του Μανθάτη και κόντρες στην περιοχή ο Κόντε πλάσαρε με το δεξί, ο Ζίβκοβιτς βρήκε την μπάλα με το πόδι και ο Σβάρνας απέκρουσε με τον μηρό, πριν περάσει τη γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάτης πίεσε τον Σιλά και έκλεψε, έκανε το γύρισμα για τον Καρανίκα, αλλά εκείνος αν και μόνος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ. Στο 33΄ ήταν και πάλι ο πολύ δραστήριος Μανθάτης που βρήκε τον Λίλα, αλλά το εν κινήσει πλασέ του Αλβανού διεθνή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατόρθωσαν λοιπόν να βρουν στόχο σε καμία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, όμως οι Ακρίτες αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικοί και στο 50΄ άνοιξαν το σκορ με αριστερό σουτ του Ντουρίτσκοβιτς εκτός περιοχής, στη μόλις δεύτερη προσπάθειά τους που κατέληξε στην εστία!

Έξι λεπτά αργότερα η Ξάνθη διπλασίασε με ένα καταπληκτικό τέρμα του Γέντρισεκ, που θα είναι σίγουρα υποψήφιο για το γκολ της χρονιάς: ο Σλοβάκος επιθετικός είδε τον Βελλίδη έξω από τα δοκάρια και με ένα τεχνικό αριστερό σουτ από τα 30-35 μέτρα τον «κρέμασε», ξεσηκώνοντας το γήπεδο.

Η ομάδα της Θράκης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της φτάνοντας στο 3-0 στο 72΄, πάλι με τον Γέντρισεκ, που σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ στην απόκρουση του Βελλίδη, σε εκτέλεση φάουλ του Τριάδη. Στο 81΄ ο Λουσέρο από το ημικύκλιο της περιοχής «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και ο Ντουρίτσκοβιτς στην επαναφορά δεν βρήκε στόχο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ