aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔιέλυσε τον Ολυμπιακό και αγκάλιασε τον τίτλο ο ΠΑΟΚ!

Διέλυσε τον Ολυμπιακό και αγκάλιασε τον τίτλο ο ΠΑΟΚ!

Αυτόν τον τίτλο δεν τον χάνει!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού και αύξησε τη διαφορά στο +9 από τους 2ους ερυθρόλευκους του Πειραιά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τους Βιερίνια, Μπίσεσβαρ, και Άκπομ παραβίασε τρεις φορές την εστία του Σα και έφτασε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να χτυπήσει στα επόμενα παιχνίδια τα ρέστα του. Το γκολ της… τιμής για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Ποτένσε στο 88’. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι το οποίο έχει να πετύχει εδώ και 34 χρόνια (!).

Το ματς

Ο Μαρτίνς έβαλε τον Νάτχο δίπλα στον Γκιγιέρμε, παίζοντας με 4-2-3-1 και δίχως κάποια άλλη έκπληξη στη σύνθεση του, ενώ ο Λουτσέσκου, δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του επιλέγοντας την πεπατημένη. Ο Μαουρίσιο με τον Σάκχοφ αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, δεξιά ο Ζαμπά, αριστερά ο Ελ Καντουρί και ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον Άκπομ.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ελ Καντουρί βρίσκει τον Μαουρίσιο ξεμαρκάριστο, αλλά αυτός κάνει ένα κακό κοντρόλ για να μπλοκάρει ο Σα. Ο Λάζαρος στο 2’ εξαπολύει σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 3ο λεπτό σε μια φάση γρήγορης μετάβασης ο Μπίσεσβαρ πασάρει στον Βιεϊρίνια που κάνει ανενόχλητος μια κούρσα (ο Ποντένσε δεν τον ακολούθησε καν στη φάση) , εξαπολύει το σουτ που κοντράρει στον Νάτχο και η μπάλα εξοστρακίζεται για να κρεμάσει τον Σα που βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά κατέληξε στα δίχτυα. Η ψυχολογία των Θεσσαλονικέων με το γκολ από τα αποδυτήρια, εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά αυτή αποδείχθηκε μια λάθος κίνηση. Κι αυτό γιατί αφήνοντας την κατοχή στους Πειραιώτες, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έβρισκαν συνεχώς χώρους. Κι αν κανείς μπορεί να πει πως φαινόταν το έλλειμμα του Καμαρά, η αδυναμία των Λάζαρου και Ποντένσε ν’ ακολουθήσουν τους Μάτος και Βιεϊρίνια. Στο 17’ άλλη μια σέντρα του Ζαμπά, βρίσκει τον Ελ Καντουρί στο δεύτερο δοκάρι, όμως αυτός πιάνει το σουτ για να στείλει την μπάλα ψηλά. Δεν συνέβη το ίδιο και στο 20’ όπου ο Ολυμπιακός έχει πάλι κακή μετάβαση από επίθεση σε άμυνα, με τον Μπίσεσβαρ να δίνει στον Ζαμπά, αυτός σεντράρει για τον Άκπομ που πιάνει μια κακή κεφαλιά, η οποία έγινε ασίστ για τον Ολλανδό που έκανε το 2-0 σαν σε προπόνηση. Η επιτομή του κακής μετάβασης από επίθεση σε άμυνα από τους «ερυθρόλευκους».

Στο 29’ ο Σάκχοφ χωρίς την παραμικρή πίεση σουτάρει στο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γκιγιέρμε χωρίς πίεση χάνει την μπάλα, ο Άκπομ κλέβει, έδωσε στον Ζαμπά που πάσαρε στον Μπίσεσβαρ με τον Ολλανδό να σουτάρει, αλλά τον Σα να κάνει μεγάλη επέμβαση. Το ίδιο συνέβη με τον Σα και στο 40’ όταν ο Άκπομ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαμπά, με αυτή τη φάση ν’ αποτελεί ουσιαστικά και την τελευταία στο πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μαρτίνς έβαλε και τον Ντίας αντί του Λάζαρου και τον Καμαρά αντί του Νάτχο για να σουλουπωθεί το κέντρο, όμως η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Λουτσέσκου απάντησε με την είσοδο του Ολιβέιρα στη θέση του Σάκχοφ που φλέρταρε λίγο πριν βγει από το ματς με την δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καμαρά, αλλά τη γλίτωσε από τον Ισπανό ρέφερι. Με τον Πορτογάλο μέσα, ο ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τον ρυθμό, να ανεβάζει και να κατεβάζει το τέμπο όποτε ήθελε, διατηρώντας έτσι το προβάδισμα ασφαλείας.

Στο 69ο λεπτό ο πολύ καλός και σε αυτό το ματς Άκπομ, σκόραρει στο 69’ αλλά σωστά το ματς δεν μέτρησε, αφού όταν ο Μπίσεσβαρ έδωσε την μπάλα, ο Άγγλος ήταν ελαφρώς ακάλυπτος. Λίγο αργότερα η ατυχία χτύπησε τον Ολυμπιακό, αφού ο Φορτούνης αποχώρησε από το ματς με πρόβλημα στον αστράγαλο για να περάσει στη θέση του ο Χασάν.

Με τον Ολυμπιακό πλέον να έχει παραδοθεί, ο Τσούμπα Άκπομ, έκλεψε την μπάλα από τον Σισέ, ξεχύθηκε στον ανοικτό χώρο και με υπέροχο δεξί πλασέ έκανε το 3-0 για να τελειώσει οριστικά το ματς και πιθανότατα τον τίτλο. Στο 88’ ο Ολυμπιακός σημείωσε το γκολ της τιμής, αφού ο Ζιλ Ντίας έκανε την κίνηση και το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ασθενώς και ο Ποντένσε από κοντά έκανε το 3-1.

Ο Σα στο 90+1’ έκανε μια ακόμα επέμβαση για να σταματήσει τον ΠΑΟΚ από το 4ο τέρμα. Ο ΠΑΟΚ έκανε νέο ρεκόρ συλλόγου παραμένοντας για 20 παιχνίδια αήττητος.Η λήξη βρήκε τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν έξαλλα και να φωνάζουν «σήκωσε το, το γα…νο, δεν μπορώ να περιμένω»!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Γιαννούλης), Σάκχοφ (54′ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (84′ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Νάτχο (46′ Καμαρά), Γκιγέρμε, Χριστοδουλόπουλος (46′ Ντίας), Φορτούνης (76′ Χασάν), Ποντένσε, Γκερέρο.

Σκόρερ: 4′ Βιερίνια, 20′ Μπίσεσβαρ, 82′ Άκπομ / 88′ Ποτένσε

Κίτρινες: Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, ΚρέσποΒούκοβιτς, Γκερέρο, Τοροσίδης

Αποβολές:

Διαιτητής: Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ